Trimite referat

Stiati ca ...

Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic fructe si legume.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Letonia -Turismul rural

Materie: Geografie
Accesari: 6.251
Download-uri: 707
Nota: 5.56 (1771 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Letonia -Turismul rural
Publicitate:

Trimis de Andreea
din 26 Mai 2011

Turismul rural este un concept care cuprinde activitatea turistica organizata si condusa de populatia locala si care are la baza o stransa legatura cu mediul ambient, natural si uman.
Termenul de turism rural are intelesuri diferite in tari diferite.

Exemple: -in Finlanda – inchirierea unor cabane, sau oferireaa de servicii in mediul rural de tip hrana sau transport;
-in Ungaria – "turism la sat"- presupune activitate si servicii in sate; cazare la preturi mici, implicarea in activitati agricole.
-in Slovenia – "turismul la ferma" – oaspetii locuiesc cu familiile de fermieri.
-in Olanda- camparea la ferme unde majoritatea serviciilor sunt legate de activitati precum ciclismul, plimbari cu cai, etc.
-in Grecia - cazare in camere mobilate in stil traditional, cu mic dejun traditional de multe ori preparat din produse realizate in casa.

Turismul rural este o forma de turism care se desfasoara in mediul rural, valorificand resursele turistice locale (naturale, culturale, umane) ca si dotarile si echipamente turistice, inclusiv pensiunile si fermele agroturistice.
In lipsa unei definitii adecvate a turismului rural agreata pe teritoriul UE, termenul folosit este acel de : "turism verde".
Culoarea simbol avand rolul de a distinge aceasta forma de turism de celelalte cum sunt: turismul alb – sporturile de iarna; turismul albastru – vacanta la mare, turism al luminilor – turismul urban.
In acest sens "turismul verde" poate fi definit ca o activitate turistica practicata atat in zonele rurale cat si in alte locuri de pe litoral unde turismul specific nu este prea dezvoltat; in zonele de dealuri si montan precum si in alte spatii rurale. turismul rural are un caracter permanent si dispune de o structura de primire eterogena reprezentata nu numai prin gospodariile taranesti ci si prin campinguri, sate taranesti.
In acest caz activitatea de baza a persoanelor implicate este prestarea de servicii turistice iar veniturile realizate au un caracter permanent. Turismul rural este un fenomen de data recenta....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Letonia -Turismul rural
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate