Trimite referat

Stiati ca ...

Ceapa, marul si cartoful au acelasi gust. Diferenta de savoare este cauzata de miros.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Legea lui Joule

Materie: Fizica
Accesari: 20.960
Download-uri: 2.188
Nota: 5.26 (2276 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Legea lui Joule
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 17 Aprilie 2009

7. ENERGIA ELECTRICA. LEGEA LUI JOULE.
Circuitul electric prezentat in figura alaturata contine o baterie cu t.e.m. E = 120V si rezistenta interna r = 1,2?, trei becuri si un rezistor de rezistenta R3 = 108,8?. Unul dintre becuri are rezistenta R1 = 20?, iar celelalte doua au fiecare rezistenta R2 = 40?. Determinati : a) rezistenta electrica echivalenta a circuitului exterior sursei; b) intensitatile curentilor electrici din ramurile circuitului; c) energia degajata sub forma de caldura in rezistorul R3 in timpul t = 1h.

In figura alaturata este prezentata o portiune dintr-un circuit electric de curent continuu.
Energia disipata in circuit in 10 minute este:
a. 1,2 KJ
b. 2,2 KJ
c. 3,2 KJ
d. 4,2 KJ

Circuitul electric a carui diagrama este ilustrata in figura alaturata contine o baterie cu t.e.m. E si rezistenta interna r = 0,5 ? si trei rezistoare avand rezistentele electrice R1 = 10 ?, R2 = 5 ? si R3 = 4 ?. Cunoscand ca intensitatea curentului care strabate rezistorul R1 este I1 = 2 A si neglijand rezistenta electrica a firelor conductoare din ciruit, determinati: a) valorile intensitatilor I2 si I3 ale curentilor care strabat rezistoarele R2 si R3; b) t.e.m. a bateriei; c) energia electrica dispata prin efect Joule intr-un minut in rezistorul R1.

Un fir din crom-nichel (p=10-5 ?m) cu lungimea l = 1 m si sectiunea S = 0,1 mm2 este legat la bornele unei surse cu t.e.m. E = 24V si rezistenta interna neglijabila.a) calculati rezistenta electrica a firului; b) determinati intensitatea curentului prin fir; c) din firul dat se realizeaza un contar inchis de forma unui dreptunghi cu una din laturi d = 0,3m. Se leaga mai intai bornele sursei la capetele unei laturi mici a dreptunghiului si apoi la capetele diagonalei dreptunghiului. Determinati de cate ori este mai mare caldura degajata, in acelasi timp, in primul caz fata de cel de al doilea.

Aceeasi masa de apa, cu aceeasi temperatura initiala, fierbinte intr.-un fierbator in timpul t1 = 20 min, cand acesta este alimentat de la o sursa de curent electric a carei tensiune este U1 = 120V si in timpul t2 = 28 min, cand alimentarea se face de la o sursa a carei tensiune este U2 = 110V. Presupunand, pentru simplificare, ca pierderile de caldura sunt proportionale cu timpul de incalzire, sa se afle cat timp t3 fierbe apa daca fierbatorul este alimentat de la o sursa a carei tensiune este U3 = 100V.

Un fierbator are trei infasurari. Conectand cate una din ele la retea, timpii pana cand apa din recopient ajunge la fierbinte cand:
1) doua dintre infasurari se leaga in serie, iar a treia in paralel;
2) doua dintre infasurari se leaga in paralel, iar a treia in serie;
3) se leaga toate trei in serie;
4) se leaga toate trei in paralel.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Legea lui Joule
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate