Trimite referat

Stiati ca ...

Isaac Newton a fost membru al Parlamentului Englez in perioada 1689-1690 si in 1701.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Kremlin-ul

Materie: Geografie
Accesari: 3.591
Download-uri: 258
Nota: 4.68 (1541 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Kremlin-ul
Publicitate:

Trimis de Roman adrian
din 05 Iunie 2009

Kremlin-ul, un refugiu mistic al Rusiei, construit sa poata fi folosit ca un oras, detine o multitudine de palate si biserici maiestoase.
Prima piatra in structura Kremlin-ului a fost pusa in numele lui Ivan Kalita la sfarsitul anilor 1320 -1330, dupa ce Petru , Mitropolitul Rusiei a fost fortat sa-si mute scaunul de la Kiev la Moscova.
Marele Print Ivan al III-lea a organizat reconstructia Kremlin-ului , invitand un numar mare de arhitecti priceputi din Italia Renascentista , cum ar fi Pietro Antonio Solari si Marco Ruffo. In timpul domniei acestuia, au fost ridicate cele trei catedrale ale Kremlin-ului, zidurile fiind construite mai tarziu, intre anii 1485 si 1495. Dupa ce constructia noilor ziduri ale Kremlinului si a bisericilor, monarhul a decretat ca, nici o structura sa nu fie construita in vecinatatea imediata a citadelei. Kremlin-ul era separat de orasul comercial Kitai-gorod de un sant de fortificatii de 30 m latime, peste care a fost construita Catedrala Sfantului Vasile in timpul lui Ivan Teribilul.
Acelasi tar a renovat cateva din palatele bunicului sau , a adaugat un palat nou si o catedrala noua pentru fii lui, punand bazele Bisericii Trinity in ineriorul Kremlin-ului.

Desi inca folosit pentru incoronari, Kremlin-ul este abandonat si neglijat pana in 1773 , cand Ecaterina cea Mare l-a angajat pe Vasily Bazhenov cu scopul sa-i construiasca o noua locuinta acolo. Bazhenov a creat o arhitectura bombastica, neoclasica la o scara eroica , ce a necesitat atat demolarea unor biserici si palate cat si demolarea unei parti din zidul Kremlin-ului. Dupa ce pregatirile au fost facute, constructia a fost amanata din cauza lipsei de fonduri. Cativa ani mai tarziu , arhitectul Matei Kazakov a supervizat reconstructia sectiunilor demolate din zid si a catorva structuri din Manastirea Chudov, dupa care a construit spatiosul si luxosul Oficiu al Senatului, devenind principalul loc de munca al presedintilor rusi.
Triunghiul neregulat al zidurilor Kremlin-ului cuprinde o suprafata de 27,5 hectare, iar piata Catedralelor este inima Kremlinului. Ea este inconjurata de sase cladiri, din care trei catedrale. Catedrala Adormirii este cea mai veche, terminata in 1479, fiind cea mai mare catedrala din acele timpuri si locul unde erau incoronati tarii.
Turnul-clopotnita „al lui Ivan cel Mare" are o inaltime de 80 m si un clopot de 70 t, aflat intre alte 21 de clopote. Scara pana la clopote are 329 de trepte. Langa turn se citeau legile date de catre tar, intr-o piata larga....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Kremlin-ul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate