Trimite referat

Stiati ca ...

Hartia se biodegradeaza mult mai usor decat plasticul pentru ca este fabricata din celuloza.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Kitsch-ul in muzica

Materie: Diverse
Accesari: 6.411
Download-uri: 593
Nota: 5.59 (1806 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Kitsch-ul in muzica
Publicitate:

Trimis de carmen
din 20 Ianuarie 2011

„Kitschul este inamicul imaginatiei."
Howard Barker

Argumente pentru teatru: „Kitschul este cel mai bine definit ca arta care tinteste sus si cade jos. Este monumentala, dar Ón sensul Ón care asa-zisa lucrare artistica sta ca un monument de prost gust.

"Allan A. Metcalf - Prevestind noi cuvinte „Kitschul este transferarea stupiditatii ideilor acceptate Ón limbajul frumusetii si simtirii."George Rochberg - Estetica supravietuirii „Kitschul este ceea ce inspira multimea; este cliseul care uneste multimea Ómpotriva individului autonom." Andrew Shanks „Kitschul este arta fara sistem imunitar."

David Bergman Educatie si arta
Educatia si arta se afla intr-o relatie esentiala si se inscriu intr-un registru comun al posibilitatilor de analiza si interpretare; atat educatia cat si arta pot fi private ca process, act si produs (continut). Acestea se definesc si se completeaza reciproc: educatia a fost si este definite ca arta, iar arta are prin natura ei finalitate educative. Si in arte, ca si in stiinte, modelul clasic traditional, fara a-si pierde grandoarea si valoarea exemplara, nu-si poate asuma autoritatea absoluta, si nu mai poate exprima tot ceea ce omul de astazi, gandeste, simte si doreste.

Oscar Wilde apara ideea autonomiei esteticului, aratand ca nu arta imita natura, viata, ci invers, viata imita arta, destinul nostrum fiind marcat de intalnirile cu frumosul.

Atat autenticul cat si kitsch-ul trebuie sa fie in stransa legatura pe parcursul educatiei unei persoane. Fara kitsch-ul din arta si viata nu-ti poti dezvolta simtul critic. Relatia dintre kitsch si authentic o putem compara cu relatia dintre urat si frumos. Fara urat nu apreciezi frumosul si invers, si fara kitsch nu apreciezi autenticul.

Kitsch-ul este indisolubil, legat de sfarsitul secolului XIX, cand unii pictori munchenezi confectioneaza si pun in vanzare primele prototipuri ale picturii kitsch, drept pentru care aceasta notiune, este si astazi asociata cu opera, apartinand artelor plastice.

Pentru fiecare persoana, kitsch-ul are alta semnificatie, dar granita dintre bun-gust si kitsch este extreme de fragile; pentru unii dintre noi kits-ul este o stare de spirit, pentru altii este un obiect amplasat intr-un cadru care nu se potriveste, iar pentru arhitecti este un fenomen destul de des intalnit pe care incearca sa-l previna.

Sensul de azi al cuvantului kitsch este acela de produs cu intentii artistice dar cu prost-gust, un lucru ieftin din toate punctele de vedere, facut sa inlocuiasca adevarata arta si sa satisfaca nevoia vulgara de frumos derizoriu, adica de dragalas.

Kitsch-ul inseamna un stil, o epoca de dezvoltare si mai ales o anumita atitudine. Kitsch-ul nu este doar un anumit lucru, ci este un anumit tip de raport intre om si lucruri, ele este in mod cert o modatlitate estetica de relatie cu mediul inconjurator.

C. Rogers afirma ca a fi empatic inseamna a percepe cadrul intern de referinta a altuia, cu toate comportamentele sale emotionale "ca si cum" ai fi cealalta persoana, dar fara a-si pierde conditia de "ca si cum", adica sa te plasezi in situatia altei persoane, care nu implica faptul de a te crede chiar aceea persoana (exemplu: una este sa fii in pielea unui personaj, cum ar fi Hamlet, si alta este sa te crezi Hamlet).

S. Scheller afirma ca nu trebuie sa facem confuzii intre empatie si simpatie. Simpatia reprezinta procesul de reproducere afectiva a starilor altuia, ce presupune interioritatea cunoasterii ce este filtrata rational. Pe cand la empatie apare starea de fuziune afectiva, sau cazul limitei de identificare a eului propriu cu al altui individ.

Problema diferentelor dintre simpatie si empatie ramane deschisa pana astazi, neavand un cadru perfect conturat.

Empatia estetica
Termenul de empatie a fost introdus de Lipps iar termenul german este Einfuhlung "simtind in". Empatie provine de la grecescul «empathea» si a fost folosit de Tiechener in 1909. Termenul este diferit ca o specie de comuniune afectiva, prin care cineva s-ar «identifica» cu o alta persoana, masurandu-se in acest fel sentimentele.

In publicatii din 1903 pana in 1906, Lipps a propus intelegerea empatiei prin imitatia interioara a actiunilor celorlalti ca fiind cruciala in generarea de experiente empatice. Adica Einfuhlung-ul, in conceptia lui Lipps, este un proces de cunoastere si autocunoastere psihologica, de proiectie a propriilor stari afective asupra altora.

C Rogers (1959, p.210) considera ca "a fi empatic inseamna a percepe cu acuratete cadrul intern de referinta al altuia, cu toate componentele sale emotionale si semnificatiile care-i apartin <ca si cum> ai fi cealalta persoana, dar fara a pierde conditia de <ca si cum>.

SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Kitsch-ul in muzica
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate