Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Kitsch-ul in muzica

Materie: Diverse
Accesari: 4.102
Download-uri: 468
Nota: 5.60 (1434 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Kitsch-ul in muzica
Publicitate:

Trimis de carmen
din 20 Ianuarie 2011

Educatia si arta se afla intr-o relatie esentiala si se inscriu intr-un registru comun al posibilitatilor de analiza si interpretare; atat educatia cat si arta pot fi private ca process, act si produs (continut). Acestea se definesc si se completeaza reciproc: educatia a fost si este definite ca arta, iar arta are prin natura ei finalitate educative.
Si in arte, ca si in stiinte, modelul clasic traditional, fara a-si pierde grandoarea si valoarea exemplara, nu-si poate asuma autoritatea absoluta, sin u mai poate exprima tot ceea ce omul de astazi, gandeste, simte si doreste.
Oscar Wilde apara ideea autonomiei esteticului, aratand ca nu arta imita natura, viata, ci invers, viata imita arta, destinul nostrum fiind marcat de intalnirile cu frumosul.
Atat autenticul cat si kitsch-ul trebuie sa fie in stransa legatura pe parcursul educatiei unei persoane. Fara kitsch-ul din arta si viata nu-ti poti dezvolta simtul critic. Relatia dintre kitsch si authentic o putem compara cu relatia dintre urat si frumos. Fara urat nu apreciezi frumosul si invers, si fara kitsch nu apreciezi autenticul.
Kitsch-ul este indisolubil, legat de sfarsitul secolului XIX, cand unii pictori munchenezi confectioneaza si pun in vanzare primele prototipuri ale picturii kitsch, drept pentru care aceasta notiune, este si astazi asociata cu opera, apartinand artelor plastice.
Pentru fiecare persoana, kitsch-ul are alta semnificatie, dar granita dintre bun-gust si kitsch este extreme de fragile; pentru unii dintre noi kits-ul este o stare de spirit, pentru altii este un obiect amplasat intr-un cadru care nu se potriveste, iar pentru arhitecti este un fenomen destul de des intalnit pe care incearca sa-l previna...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK