Trimite referat

Stiati ca ...

Limba unui cameleon este de 2 ori mai lunga decat corpul lui.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Kinetoterapia

Materie: Medicina
Accesari: 4.031
Download-uri: 450
Nota: 5.26 (1392 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Kinetoterapia
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 19 Martie 2009

Kinetoterapia reprezinta unul din mijloacele fundamentale pe care se bazeaza reabilitarea deficientilor motori.

Din punc de vedere etimologic “reabilitarea” provine de la termenul latin “habilitas-atis” care se traduce prin “abilitate”, “dexteritate”.
Abilitatea reprezinta o calitate psihosomatica indispensabila care permite individului sa se adapteze la conditiile mediului inconjurator, sa devina util societatii din care face parte si sa obtina un minimum necesar de confort si satisfactii.

Din cauza faptului ca o serie de factori nocivi pot produce pierderea partiala sau totala a acestei calitati si a aparut necesitatea de a se realiza un sistem complex de asistenta medico-sociala, capabil sa recupereze social individul afectat.

Acestiu sistem de asistenta i se acorda – pe drept cuvant – denumirea de reabilitare.

Reabilitarea – ca forma moderna de asistenta medico-sociala – urmareste unificarea conceptiilor terapeutice si centralizarea lor, conlucrarea tuturor specialistilor, cu scopul realizarii unei terapii cursive, care sa aiba un efect tonic, mentinand o stare psihica normala a deficientului.

La baza reabilitarii stau doua premize esantionale pe care intreaga societate trebuie sa le accepte, ele putand fi enuntate ca “lozinci” de convietuire sociala cu deficientii motori.

Prima premiza: “Fiecare individ normal este un invalid potential”. Starea de sanatate deplina nu da dreptul oamenilor de a-i considera pe semenii lor infirmi rebuturi sociale.
A doua premiza: “ Nu exista invalizi, ci exista numai semeni de ai nostri care se considera ca atare din cauza greselilor noastre”. Ea se refera la efectul atitudinilor noastre asupra tonusului psihic al infirmului. Intr-un mediu adecvat, unde gaseste sprijin si intelegere, infirmul nu se va mai considera ca atare.

Sfera conceptului de reabilitare apare extrem de vasta si are implicatii si rezonante sociale multiple.
Vazuta sub aceasta forma, reabilitarea se transforma dintr-o obligatie medicala intr-una sociala.

Reabilitarea reprezinta o forma de asistenta medico-sociala complexa, dar – in acelasi timp – unitara in conceptie, care se desfasoara continuu si are ca scop final reintegrarea in societate a deficientilor.

Unele tari din Europa au adoptat termenul de readaptare, considerat mai apropiat ideii de redare a deficientului unui mod de viata util societatii.
Scoala franceza adopta termenul de reeducare, deoarececel de reabilitare se refera, in special, la actiunea de reeducare a infractorilor.

Mijloacele reabilitarii:
1. Recuperarea medicala
2. Readaptarea psihica
3. Educarea si reeducarea profesionala
4. Readaptarea sociala

1. Recuperarea medicala se bazeaza pe conceptiile terapeutice moderne, eficienta ei fiind invers proportionala cu perioada de timp necesara vindecarii, iar in cazul unor leziuni moefologice sau functionale definitorii, cu perioada de timp necesara formarii unor mecanisme compensatorii convenabile.
2. Readaptarea psihica sau mentinerea unei stari psihice normale reprezinta conditia esentiala care face posibila aplicarea programului de recuperare medicala.
3. Reeducarea medicala corecta nu este posibila decat in spitalele de ortopedie sau in centrele de stabilitre a deficientilor motorii dotate cu toate compartimentele de investigatii si terapeutice necesare.
4. Mijloacele “Educarea si reeducarea profesionala” si “Readaptarea sociala” sunt in stransa interdependenta cu readaptarea psihica.
Calitatea si ritmul procesului de reabilitare sunt dependente in primul rand de posibilitatile se de dorinta de colaborare ale deficientului. Starea psihica si vointa, calitatile sau defectele psihice, complexele, refularile si intreaga viata psihica a bolnavului trebuie bine cunoscute inainte de a se intreprinde activitatea terapeutica.

Procesul de reabilitare trebuie considerat ca un program terapeutic psiho-motor ce se bazeaza pe trei elemente principale, care intra in actiune concomitent, avand un pronuntat caracter individual:
- kinetoterapia precoce postoperatorie sau postaparviere
- actiunile pe linie sociala
- terapia psiho-farmacologica cu efecte sindromalitice.

Evolutia psihica a deficientului pe tot parcursul procesului de reabilitare sau dupa acesta trebuie obligatoriu urmarita si – eventual – dirijata. Deficientul motor trebuie sa practice consecvent, pentru tot restul vietii, antrenament specific nu numai somatic ci si psihic.

Readaptarea sociala se interfereaza cu celalalte forme de reeducare si reprezinta procesul prin care se creaza deficientului conditiile necesare pentru ca acesta sa profite la maxim de toate binefacerile societatii din care face parte.

Organizarea progresiva a unei retele de reabilitare cat mai puternice reprezinta o necesitate sociala si reflecta gradul de dezvoltarea atins de tara respectiva.
In cadrul reabilitarii, ca proces medico-social complex, kinetoterapia reprezinta un mijloc terapeutic de baza.

Terapia prin misc...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Kinetoterapia
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate