Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult... X
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Ioana D'Arc

Materie: Istorie
Accesari: 6.934
Download-uri: 909
Nota: 8.44 (1847 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Ioana D'Arc
Publicitate:

Trimis de aurel
din 10 Martie 2006

Ioana s-a nascut in Lorena si a murit foarte tanara. Ea avea viziuni care-i spuneau sa salveze Franta de englezi in timpul razboiului celor 100 ani.

Satenii care i-au auzit povestea au crezut-o din cauza asa-zisului mit al fecioarei care spunea ca Franta va fi salvata de o fecioara.

Ostenii, insa, au glumit pe seama ei, din cauza ca era fata. In 1428 l-a convins pe Robert de Baudricourt sa o conduca la regele Carol al VII-lea. Ea ridica asediul orasului Orleans.

Prinsa de francezi care au predat-o la englezi, ea a murit judecata si acuzata de erezie si vrajitorie . La 19 ani este arsa pe rug din cauza ca s-a imbracat in haine barbatesti si a luptat in razboi.

Dupa ani procesul s-a reluat si s-a dovedit ca Ioana a fost judecata gresit si pedeapsa nu a fost meritata. Atunci Ioana a fost proclamata eroina.

INAINTE DE PROCESUL IOANEI
Am fost la inchisoare sa vedem starea Ioanei.Pentru ca purta imbracaminte barbateasca am intrebat-o cand s-a imbracat in haine barbatesti si a renuntat la cele femeiesti. Ne-a raspuns ca de curand.

Am intrebat-o sub influenta cui a ales aceste haine. Ne-a raspuns ca singura, fara nici o influenta,I s-au parut mai bune si mai conveniente.

Intrebata ce i-au spus vocile, ea a raspuns ca au numit-o trimisa lui Dumnezeu pentru a salva Franta.Ioana D'Arc a ramas in constiinta oamenilor ca simbol al puritatii, curajului si daruirii pentru tara si credinta....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!