Trimite referat

Stiati ca ...

Wollfia fara radacini este cea mai mica planta cu flori din lume. Aceasta lintita de apa plutitoare are un diametru de 0.5 mm.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.



Instalatiile Electrocasnice

Materie: Diverse
Accesari: 19.242
Download-uri: 184.264
Nota: 5.04 (1856 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9



Download Referat - Instalatiile Electrocasnice
Publicitate:

Trimis de
din 12 Decembrie 2005

1.DEFINIRE SI CLASIFICAREA INSTALATIILOR INTERIOARE
1.A.DEFINIRE

Prin instalatii electrice se inteleg acele instalatii care sunt destinate a folosi energia electrica pentru forta,iluminat si alte scopuri industriale sau casnice.

2.B.CLASIFICARE
Din punctul de vedere al locului unde se executa ,instalatiile electrice se impart in:

1. Instalatii interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele accesorii de montaj ,intrerupere , protectie ce se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel ;

2. Instalatiile exterioare, la care elementele instalatiei sunt montate in afara cladirilor .

Instalatiile electrice pot servi numai pentru iluminat si se numesc instalatii electrice de iluminat ,sau pot servi pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari ,ca motoare si cuptoareelectrice,aparate de sudat si se numesc instalatii electrice de forta .

Din punctul de vedere al tensiunii instalatiile electrice de joasa tensiune ,care functioneaza la tensiuni pana la 1000 V,se impart in :

1.Instalatii electrice cu tensiunea intre conductor si pamant pana la 250 V;

2.Instalatii electrice cu tensiunea intre conductor si pamant peste 250 V.

* Dupa modul in care se executa,instalatiile electrice se impart in:

1. Instalatii electrice executate aparent ,la care conductoarele electrice ,prizele,intreruptoarele, sunt montate in mod vizibil .

2. Instalatii electrice executate ingropat,la care conductoarele
electrice nu se vad .

2.EXECUTAREA INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE
2.A.GENERALITATI

Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate.
Instalatiile electrice de iluminat sant alimentate de la tablouri de distributie separate de cele care alimenteaza instalatiile electrice de forta .

Succesiunea tuturor operatiilor necesare pentru executare unei instalatii electrice formeaza procesul tehnologic de executie al instalatiei respective .Principalele operatii care trebuie executate sunt:

1. Trasareasarea pe tavanul si pe peretii incaperilor a instalatiei electrice ,indicate pe planul de executie,saparea santurilor in pereti ,a locasurilor pentru doze ,dibluri,prize,intrruptoare,si fixarae acestora in montaj aparent sau ingropat;

2. tragerea conductoarelor intuburile de protectie ,executarea legaturilor intre conductoare si izolarea lor ;

Montarea aparatelor de comutare ,a consumatorilor de energie electrica si a tablourilor de distributie;

Verificarea instalatiei
Procesul tehnologic difera de o lucrae la alta si uneori de la un santier la altul , in functie de materialele si utilajele folosite, de specificul cladirilor in care se executa .

2.B. TRANSPUNEREA SCHEMEI ELECTRICE DUPA PROIECT
Aceasta este operatie importanta ,care consta in indentificarea si transpunerea cu precizie pe teren, a continutului planurilor.Cu aceasta ocazie se va insemna locul unde se monteaza: corpurile de ilumunat, nitreruptoarele, prizele, dozele, masinile electrice,precum si tablourile de distributie,tuburile de protectie ,casi locurile unde se vor executa strapungerile prin ziduri si plansee.

Trasarea circuitelor se efectueaza cu ajutorul sforii de trasat, inegrite de negru de fum.La instalatiile ingropate ,circuitele se traseaza pe constructia netencuita .Trasarea se face cu creta sau carbune,folosindu-se semnele conventionale pentru aparatele respective .Orientare orizontala asforii inainte de trasare se verifica cu nivela cu bula de aer,cu metrul sau cu compasul de lemn,masurandu-se de circa 30-50 cm de la tavan .Directia verticala a traseelor se verifica in prealabil cu cu firul de plumb sau cu nivela cu bula de aer.

2.C. SAPAREA SANTURILOR SI EXECUTARE STRAPUNGERILOR
Saparea santurilor se executa cu dalta lata, dalta cu varf, si cu ciocanul pneumatic sau masini electrice de gaurit si frezat santuri.In tavane nu se daltuiesc santuri.Tubul de protectie se monteaza peste planseu.La planseele din prefabricate, gaurile se dau de obicei inainte de montarea elementelor pe plansee la locul lor . Grinzile prefabricate nu se strapung .

2.D. MONTAREA TUBURILOR DE PROTECTIE
Operatiile de montare si fixare a tuburilor de protectie sunt precedate de unele lucrari pregatitoare, in cadrul carora se confectioneaza unele piese care asigura innadirea tuburilor si fixarea lor, se efectueaza unele operatii de taiere si indoire.

Tuburile IP se innadesc intre ele cu mansoane din tabla plumbuita .Imbinbinarea tuburilor PCV-IP se face cu ajutorul diferitelor piese auxiliare: curbe (90), semicurbe (45), si mansoane .Aceste piese auxiliare sant prevazute la ambele capete cu portiuni largite ,astfel incat sa fie posibila imbinarea cu tubul de acelasi diametru .

Taierea, indoirea, si filetarea tuburilor de protectie .Inainte de a fi taiate, tuburile de protectie se masoara, potrivit traseului stabilit prin proiectul de executie . Se tine seama de curbele ce urmeaza...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Instalatiile Electrocasnice
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!





Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate