Trimite referat

Stiati ca ...

Ai-ai (Chiromis madagascarensis) - maimuta din familia Lemurienilor care traieste prin padurile Madagascarului, si ale padurilor de bambus din Africa. Numele ii vine de la strigatul ei ascutit si jalnic "ai-ai" care inspira localnicilor o spaima superstitios. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Insperctor politie

Materie: Drept
Accesari: 7.117
Download-uri: 730
Nota: 6.63 (1869 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Insperctor politie
Publicitate:

Trimis de aurel
din 13 Aprilie 2006

In conditiile reinnoirii societatii noastre si trecerii la relatiile de piata o atentie deosebita se atrage activitatii organelor de drept in lupta cu criminalitatea si contraventiile administrative, dreptatii sociale, apararii drepturillor legale ai cetatenilor.

Momentele date in ziua de azi au o insemnatate premordiala. Reiesind din aceasta Parlamentul si Guvernul RM atrag o atentie deosebita activitatii organelor de drept. Aceasta se atirna in primul rind la organele afacerilor interne, activitatea carora in conditiile noi in mare masura se restructureaza.

Primul serviciu al organelor afacerilor interne in care merge restructurarea in atarnarea la serviciu si executarea la serviciu si executarea functiilor, este serviciul inspectorilor de sector.

Parlamentul si Guvernul atrage o atentie deosebita si elaboreaza legi si hotariri speciale pentru ridicarea nivelului activitatii si autoritatii inspectorilor de sector, imbunatatirii starii materiale a familiilor acestora. Prin aceasta organele puterii de stat atrag atentie la rolul deosebit a inspectorilor de sector d politie in lupta cu criminalitatea si alte momente negative in viata cotidiana.

E dovedit faptul ca inspectorii de sector de politie la sectoarele intarite dupa ei, executa toate functiile principale a organelor afacerilor interne, lucrind neaparat cu populatia.

Indeplinirea masurilor planificate de conducerea statului in privinta intaririi ordinii publice si stabilirii unui stat bazat pe drept, combaterea oricaror fapte ilegale, necesita imbunatatirea activitatii inspectorilor de sector de politie, folosirea mai efectiva a posibilitatilor acestui serviciu in stabilirea ordinii publice, combaterii fenomenelor ca betia, narcomania, incalcarile economice si altor fenomene antisociale.

In conditii de restructurare care se petrec, democratizarii societatii unui factor negativ este pregatirea speciala slaba a acestor normative, incalcarile disciplinare si de drept.

Teza de licenta data are scopul de a da inspectorilor de sector de politie un material bazat pe actele normative in vigoare, care poate fi folosit ca material metodic conform intrebarilor principale cu care se intilnesc inspectorii in activitatea lor practica.

CAPITOLUL I.ORGANIZAREA SERVICIULUI INSPECTORULUI DE SECTOR AL POLITIEI REPUBLICII MOLDOVA
1.SARCINILE SI PRINCIPIILE DE ACTIVITATE ALE INSPECTORULUI DE SECTOR DE POLITIE. OBLIGATIILE SI DREPTURILE LUI.

Inspectorul de sector de politie este reprezentantul comisariatului de politie pe sectorul deservit. El este chemat sa traduca in viata cerintele legilor referitoare la consolidarea ordinii de drept, sa apere cu certitudine drepturile si interesele cetatenilor contra atentatelor criminale, sprijinindu-se increderea si sustinerea populatiei, concursul, ajutorul formatiunilor obstesti si colectivelor de munca.

Sarcinile principale ale inspectorului de sector de politie pe sectorul incredintat sunt: lucrul de profilaxie individuala cu persoanele, care judecind dupa faptele stabilite ale comportarii lor nelegitime sunt in stare sa comita infractiuni, participarea la activitatea de mentinere a ordinii publice, prevenire si descoperire a infractiunilor.

In activitatea sa de serviciu inspectorul de sector de politie se calauzeste de urmatoarele principii de baza: respectarea stricta a populatiei, cultura juridica inalta, sprijinul permanent de colectivele de munca, formatiunile obstesti si concursul cetatenilor la mentinerea ordinii publice si combaterea criminalitatii, publicitatea si tineretea de seama a opiniei publice in lucru, reactionarea neintirziata la declaratiile si comunicarile despre infractiuni, comportarea impecabila la serviciu si viata cotidiana.Referitor la lucrul cu contravenienti minori, parintii si persoanele, care-I locuiesc, ce influenteaza negativ

In activitatea sa inspectorul de sector de politie se calauzeste de Constitutie Republicii Moldova, Legea Republicii Moldova, Cu privire la politie, alte Legi a Republicii Moldova, decretele presedintelui republicii Moldova, Hotaririle si dispozitiile Guvernului Republicii Moldova, deciziile organelor pentru locale.

Obligatiile(atributiile) inspectorului de sector
Principala obligatie a inspectorului de sector de politie este mentinerea ordinii publice. Asigura mentinerea ordinii publice pe sectorul incredintat, intreprinde masuri in vederea prevenirii si descoperirii oportune a infractiunilor, curmarii altor contraventii.

Colaboreaza cu echipele de patrulare si santinela ale populatiei, controleaza activitatea lor de mentinere a ordinii publice, exercita regulat patrularea in comun acord cu acestia, efectueze raiduri a curtilor, scarilor, caselor.

Exercita in limitele imputernicirilor sale supravegherea asupra executarii de catre persoanele oficiale, cetateni, a deciziilor si dispozitiilor organelor autoadministrarii locale referitor la mentinerea ordinii publice, intreprinde masuri fata de ...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Insperctor politie
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate