Trimite referat

Stiati ca ...

Bruce Lee era atat de rapid incat filmul era incetinit pentru a se putea vedea miscarile.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.INFLUENTA OMULUI ASUPRA MEDIULUI PRIN ACTIVITATI TURISTICE

Materie: Geografie
Accesari: 15.101
Download-uri: 1.906
Nota: 6.38 (1807 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - INFLUENTA OMULUI ASUPRA MEDIULUI PRIN ACTIVITATI TURISTICE
Publicitate:

Trimis de Anonim
din 04 August 2010

Mediul si calitatea acestuia reprezinta conditia fundamentala a activitatii turistice. Resursele turistice naturale isi vor mentine gradul de atractivitate atata timp cat mediul inconjurator va continua sa reprezinte un argument al calatoriei turistice. Din acest motiv, turismul joaca un rol important in protejarea mediului si mentinerea calitatii lui, atat in cadrul statiunilor turistice cat si in afara acestora.
Aceste preocupari trebuie corelate si cu faptul ca atat spatiul turistic cat si resursele naturale pe care turismul le utilizeaza sunt limitate.
Turismul, ca activitate economica, poate cauza pagube mari ariilor protejate, in special daca nu sunt administrate adecvat, dar poate aduce si mari beneficii.
Componente ale mediului afectate:
-peisajul: sufera o uratire datorita constructiilor, a designul acestora, culorii, materialelor, amplasarii; rezulta o monotonie a peisajului; inmultirea elementelor de infrastructura duce la uratirea peisajului.
-solul: este afectat de exploatarea excesiva; litoralul – este cea mai fragila zona deoarece este o zona in formare, spatiul vizat este limitat la cateva sute de metrii, densitatea instalatiilor si a vizitatorilor sunt foarte mari – aceste neajunsuri se intalnesc si la nivelul celorlalte zone dar la un nivel mai restrans.
-flora: este afectata negativ de exodul masiv al turistilor, in special catre zonele forestiere; efectele negative sunt rezultatul prezentei masive a turistilor, comportamentul acestora, sporirea dotarilor si implantarilor turistice ca si a infrastructurii;
-fauna: modificarea habitatului animalelor datorita constructiilor si infrastructurii necesare turismului; practicarea unor forme de turism ca vanatoarea.
-raurile si lacurile: suporta o supra exploatare turistica atat in sensul numarului foarte mare de turisti care sunt atrasi de ele cat si datorita numarului mare de amenajari destinate acestora; sporturile nautice.
-orasele si monumentele: sunt afectate prin cresterea densitatii urbane
Daca este planificat si administrat pentru a fi durabil, turismul poate fi o forta foarte pozitiva, aducand beneficii atat ariilor protejate cat si comunitatilor locale. Turismul va fi binevenit in perimetrul sau in proximitatea ariilor protejate, daca respecta caracterul special al ariei, astfel incat, pagubele si poluarea sa fie minime. Principalele forme de turism agreat in cadrul ariilor protejate sunt:
- turismul bazat pe aprecierea naturii
- turismul cultural si educational
- activitatea turistica a grupurilor mici, linistite
- ecoturismul, in general
Turismul poate ajuta la justificarea infiintarii ariilor protejate in regiunile marginale, si poate duce la o inviorare a comunitatilor locale din punct de vedere economic si al culturilor traditionale.
Amenajarile turistice:
-favorizeaza includerea sau excluderea in/din circuitul turistic a unor zone cu dezechilibre ecologice grave sau zone cu un statut deosebit
-permite controlul circulatiei turistice in perimetrele amenajate
-se poate implica in protejarea mediului prin dimensionarea riguroasa a implantarilor in functie de caracteristicile zonei amenajate
-contribuie la amenajarea de parcuri sau la promovarea unor forme de turism specific
-mai pot fi mentionate implementarea unor solutii arhitectonice si constructive, unor programe legislative, educative si de informare....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - INFLUENTA OMULUI ASUPRA MEDIULUI PRIN ACTIVITATI TURISTICE
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate