Trimite referat

Stiati ca ...

Cel mai scurt razboi din istorie a avut loc intre Anglia si Zanzibar in 1896 si a durat 38 de minute.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Homeopatia

Materie: Medicina
Accesari: 1.943
Download-uri: 1.103
Nota: 5.32 (828 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Homeopatia
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

O ALTERNATIVA TERAPEUTICA AVANTAJOASA

Medicina umana este un concept ce inglobeaza un conglomerat complex de ramuri stiintifice care au ca tel comun pastrarea , diagnosticarea si terapia starii de sanatate a omului . Medicina se invata in cadrul Facultatilor acreditate de Medicina si Farmacie Umana iar absolventii acestora se vor numi medici .

Terapia umana este o ramura stiintifica a Medicinei care are ca scop pastrarea si tratarea starii de sanatate a omului . La baza Terapiei sta motto-ul : "primum non nocere "- adica "in primul rand nu face rau ". Terapia foloseste pentru indeplinirea scopului ei numeroase metode si variante terapeutice , toate fiind subordonate ideii de baza .

Astfel , putem vorbi despre : terapie medicamentoasa de sinteza sau semisinteza ( medicamente conventionale ) , terapia naturista ( medicamente ce au ca baza substante naturale ) , terapia chirurgicala , apiterapia ( medicamente ce au la baza substante ce provin din activitatea albinelor ) , fitoterapia ( medicamente ce au ca baza substante vegetale ) , acupunctura , reflexoterapia , presopunctura , dietoterapia , etc .

Deci putem afirma cu certitudine ca MEDICINA ESTE NUMAI UNA si se invata la Facultatea de Medicina si Farmacie Umana , iar TERAPIILE SUNT MAI MULTE , dar nu pot si nu trebuie a fi aplicate DECAT DE CATRE CADRE SANITARE - medici , terapeuti sau asistenti medicali autorizati .

Dintre numeroasele procedee terapeutice cunoscute si practicate astazi in lume astazi vreau sa va supun atentiei HOMEOPATIA .Homeopatia este cunoscuta si practicata din cele mai vechi timpuri - Hipocrates a pus bazele ei dar Galenus ( cel mai reprezentativ elev al lui Hipocrates ) a preferat dezvoltarea ALOPATIEI astfel incat Homepatia a ramas multa vreme intr-un con de umbra .

Este meritul medicului german Hahnemann , care in 1784 a redescoperit si apoi a dezvoltat Homeopatia . De atunci si pana in prezent Homeopatia a cunoscut si cunoaste o dezvoltare si o fundamentare stiintifica deosebita . Este o metoda deja inclusa in programele de invatamant universitar din Romania dar si din alte tari . Este o metoda recunoscuta si acreditata oficial atat in tara dar si pe plan mondial .

Astfel , in tari precum Anglia , Franta , Italia ,Olanda , SUA , etc exista spitale de Homeopatie , Institute de studii si cercetari , Policlinici de Homeopatie , Facultati de Homeopatie etc .

In ultimii 5 ani , cercetarile si studiile stiintifice realizate in institute de renume mondial , au pus bazele stiintifice ale Homeopatiei . Deci , la ora actuala , s-a parasit linia empirica - populara a Homeopatiei si putem vorbi despre Homeopatia stiintifica.

Dar ce este Homeopatia a Homeopatia este O METODA TERAPEUTICA ce actioneaza in sensul stimularii propriilor mecanisme de aparare si reglaj ale organismului . Astfel , putem afirma ca Homeopatia " trezeste " si stimuleaza capacitatile proprii de aparare si reactie ale organismului , mecanisme inhibate de catre agresiunea - boala .

De ce Homeopatia a Homeopatia are numeroase avantaje ca metoda teraputica. Primul avantaj este acela ca poate fi aplicata tuturor categoriilor de varsta - de la copilul nou nascut pana la varste foarte inaintate . Un alt avantaj este acela ca foloseste ca materie prima numai substante naturale 100% , in dilutii infinitezimale ( foarte mici ) , neexistand astfel pericolul unui raspuns negativ al organismului , de tipul alergiilor sau intolerantelor - deci nu are contraindicatii , nu are efecte adverse si nu are efecte secundare .

Nu in ultimul rand se poate aminti si de avantajul economic - atat de important in acest moment in tara noastra . Tratamentele homeopatice sunt mult mai ieftine , atat pentru pacient cat si pentru Casele de Asigurari , decat tratamentele conventionale .

Evident este faptul ca Homeopatia , ca si oricare alta modalitate terapeutica conventionala sau alternativa , are si limite . Astfel , trebuie sa privim tratamentul homeopat ca o alternativa terapeutica avantajoasa din punct de vedere medical sau economic dar sa nu consideram ca aceasta terapie ar fi imbatabila . Este doar o optiune avantajoasa .

Ce trateaza Homeopatia a Homeopatia trateaza , ca si celelalte tipuri de terapii
toata gama de boli sau afectiuni ce poate apare la om . Evident ca are si puncte forte - atunci cand este foarte eficienta , dar are si puncte slabe - atunci cand eficienta ei scazuta determina medicul sa apeleze la o alta metoda terapeutica .

Concluzie :
Homeopatia , ca metoda terapeutica moderna si larg raspandita , este o alternativa avantajoasa din punct de vedere medical si economic pentru tratamentul unei game foarte largi de boli sau afectiuni . Dar este imperios necesar sa fie aplicata de catre medici cu competenta in homeopatie ( medici care dupa pregatirea medicala de baza au studiat suplimentar si Homeopatia ) si - foarte important - sa se utilizeze medicamente homeopatice inregistrate - recunoscute oficial de catre M...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Homeopatia
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate