Trimite referat

Stiati ca ...

In micile paduri din bambus care au mai ramas in Vitnam, exista mai putin de 200 de maimute Tokin cu nasul turtit.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Hitler si Stalin

Materie: Istorie
Accesari: 5.582
Download-uri: 936
Nota: 6.02 (1443 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Hitler si Stalin
Publicitate:

Trimis de Mihaela_love154
din 20 Ianuarie 2011

Adolf Hitler si Iosif Stalin ocupa locul intai in topul celor mai sangerosi dictatori ai tuturor timpurilor. Au ridicat genocidul la nivel de filosofie si cruzimea la nivel de mod de viata. Au fost adulati de unii si urati cu patima de altii. Pentru ca nu s-a stabilit care a fost mai crud, Hitler sau Stalin, ambii ocupa locul intai.
Lunadu-i pe rand, holocaustul evreilor a avut loc in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial se datoreaza accederii la conducerea Germaniei a lui Adolf Hitler si a partidului Nazist. El,crescut la vechea scoala a nationalismului si an-tisemitismului german a descoperit vinovatii pentru in-frangerea germaniei in razboi: profitorii evrei. "Daca la inceputul razboiuluiar fi fost executati in camerele de gazare 12000 sau 15000 de pro-fitori evrei ,in vreme ce sute de mii dintre cei mai buni munci-tori ai nostrii din toate catego-riile sociale sufereau pe front, atunci sacrificiul milioanelor n-ar fi fost zadarnic."(Hitler,1925)
In 1920 Adolf Hitler devine membru al Deutsche Arbeit Partei ( NSDAP-Partidul National Socialist al Muncitorilor) care in programul sau considera ca nici un evreu nu putea sa faca parte din Volk-ul german,si doar cei cu "sange "German puteau fi germa-ni si cetateni ai Germaniei(februarie 1920). Foarte repede,Hitler devine conduca-torul partidului, creaza S.A.-trupele de asalt si isi impune ideologia sa antisemita intr-o perioada in care Republica de la Weimar era pentru multi o "Judenrepublik" in care politicienii erau " evrei" sau "controlati de evrei".
Pentru Hitler antisemitismul este o Weltanschauung, adica o explicatie a lumii: "consider rasa evreiasca inamicul innascut al omenirii si a tot ce e nobil" (Mein Kampf 1925). Evreii sunt pentru el o rasa tica-loasa si inferioara care corupea sangele german ,distrugea cultura si sufletul german,domina viata politica, economica si sociala a Germaniei prin organizatii oculte , sau incercau sa domine lumea cu ajutorul bolsevismului....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate