Trimite referat

Stiati ca ...

Plantele modificate genetic pot produce plastic, tesut de piele sau proteine umane.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Hidrosfera

Materie: Geografie
Accesari: 63.341
Download-uri: 14.375
Nota: 6.57 (4269 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Hidrosfera
Publicitate:

Trimis de Geony
din 27 Februarie 2008

Originea apei terestre este o problema controversata. Se sustine ca apa a existat de la inceputul formarii Pamantului, dar nu in forma lichida si nici ca vapori in atmosfera, ci legata de roci.

Treptat, apa a fost eliberata sub forma de vapori de catre rocile fierbinti, impreuna cu dioxidul de carbon, formand o a doua atmosfera. Cand racirea scoartei s-a accentuat, apa s-a condensat, au aparut ploile si s-au format marile, iar aportul de apa din adancuri a continuat prin emanatiile vulcanilor.

S-a format astfel un invelis al globului terestru, alcatuit din oceane, mari, lacuri , ghetari, ape curgatoare, ape subterane, zapezi si gheturi, denumit hidrosfera.

Pamantul este unicul loc cunoscut in care apa apare cert si in forma lichida, fiind rezultatul convergentei mai multor factori naturali si climaterici.

Ansamblul acestor componente ale hidrosferei, constituie sursa hidrica de care dispune planeta Pamant, respectiv tarile lumii contemporane, privite ca entitati nationale, in virtutea dreptului lor suveran asupra unui teritoriu recunoscut legal.

Pentru a intelege continutul si semnificatia resursei de apa, aceasta resursa natural-bilogica trebuie analizata in legatura indisolubila cu resursele hidrice.

Pe baza a unei astfel de analize a notiunilor de resursa hidrica si resursa de apa, se pot releva interferentele intre aceste doua notiuni, dar si elementele specifice.

In esenta ei, resursa hidrica se prezinta ca o resursa naturala primara, ce constituie patrimoniul comun al omenirii, administrat de tari suverane, in calitatea acesteia de bun liber.

Resursa de apa naturala primara se identifica cu continutul notiunii de resursa hidrica numai in conditiile in care se manifesta ca un bun liber, atunci cand resursa de apa poate fi utilizata pentru satisfacerea directa a unor nevoi sociale prin consumul resursei hidrice.

De pilda, apa de izvor, care dispune de proprietati ce o fac apta pentru consum, si care nu a suportat interventia omului prin efectuarea unor cheltuieli de amenajare, constituie un bun liber, se identifica cu continutul notiunii de resursa hidrica.

SFARSIT.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Hidrosfera
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate