Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult... X
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Hidra de apa dulce

Materie: Biologie
Accesari: 9.517
Download-uri: 899
Nota: 5.41 (2021 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Hidra de apa dulce
Publicitate:

Trimis de Anisoara25
din 28 Ianuarie 2011

Mediul de viata:traieste in balti, lacuri si ape lin curgatoare, fixata pe plantele acvatice.
Alcatuire:are aspectul unui saculet lung de 1-2 cm;la partea interioara prezinta oficiul buco-anal,cu rol de gura si anus;acesta este inconjurat de 6-10 brate, numite tentacule, care se pot alungi si scurta;hidra se fixeaza pe plante cu partea sa posterioara, latita ca o talpa.

Peretele corpului hidrei este format din doua straturi de celule intre care se afla o substanta gelatinoasa.
Sensibilitatea:la orice atingere, hidra isi contracta imediat tentaculele si corpul, ajungand de marimea unei gamalii de ac;hidra este sensibila la factori de mediu.

Hranirea:hidra pride prada cu ajutorul tentaculelor, o imobilizeaza cu ajutorul celulelor urzicatoare si prin orificiul buco-anal, o indroduce in cavitatea digestiva;celulele glandulare ale stratului intern secreta sucuri digestive cu ajutorul carora o parte din hrana este digerata in cavitate digestiva;particulele ramase sunt apucate de pseudopodele celulelor flagelate, digestia terminandu-se in vacuolele digestive ale acestora,restul de hrana nedigerata este eliminata prin orificiul buco-anal....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!