Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Hidra de apa dulce

Materie: Biologie
Accesari: 12.184
Download-uri: 1.081
Nota: 5.42 (2678 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Hidra de apa dulce
Publicitate:

Trimis de Anisoara25
din 28 Ianuarie 2011

Mediul de viata:traieste in balti, lacuri si ape lin curgatoare, fixata pe plantele acvatice.
Alcatuire:are aspectul unui saculet lung de 1-2 cm;la partea interioara prezinta oficiul buco-anal,cu rol de gura si anus;acesta este inconjurat de 6-10 brate, numite tentacule, care se pot alungi si scurta;hidra se fixeaza pe plante cu partea sa posterioara, latita ca o talpa.

Peretele corpului hidrei este format din doua straturi de celule intre care se afla o substanta gelatinoasa.
Sensibilitatea:la orice atingere, hidra isi contracta imediat tentaculele si corpul, ajungand de marimea unei gamalii de ac;hidra este sensibila la factori de mediu.

Hranirea:hidra pride prada cu ajutorul tentaculelor, o imobilizeaza cu ajutorul celulelor urzicatoare si prin orificiul buco-anal, o indroduce in cavitatea digestiva;celulele glandulare ale stratului intern secreta sucuri digestive cu ajutorul carora o parte din hrana este digerata in cavitate digestiva;particulele ramase sunt apucate de pseudopodele celulelor flagelate, digestia terminandu-se in vacuolele digestive ale acestora,restul de hrana nedigerata este eliminata prin orificiul buco-anal....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK