Trimite referat

Stiati ca ...

Primele pluguri dateaza din secolul al III-lea i.e.n. si erau manuite de femei.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Herodot

Materie: Filozofie
Accesari: 4.222
Download-uri: 865
Nota: 6.38 (1505 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Herodot
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Fiul lui Lyses si a lui Dryo, Herodot s-a nascut in Halicarnas, Carea, S Italiei.Istoliograf.Familia lui Herodot se inrudea pe linie paterna cu familia domnitorilor din Halicarnas.

Unchiul sau Panyasis a fost un renumit om politic si poet epic de prestigiu.Herodot a primit o educatie aleasa completata cu studii superioare la Atena unde, in afara de literatura si istorie, a studiat filosofia, interesul sau indreptandu-se catre doctrina orficapitaagorica.

Herodot a luptat, alaturi de familia sa si de alti cetateni pentru raturnarea tiranului din Halicarnas, Lygdonius II, care ducea o politica filopersana.

Herodot este silit sa paraseasca Halicarnas-ul. Primul popas din exil l-a facut in insula Samas. A urmat numeroase calatorii: a fost in Egipt, a vizitat N Africii, a trecut prin Siria.

Izvoarele consemneaza predica lui Herodot in Atena, unde a citit in public , fragmente din opera sa, fapt pentru care atenienii i-au decernat un premiu de 10 talenti, suma considerabila pentru acea vreme.

In metropola Herodot a fragmentat cele mai inalte cercuri, s-a imprietenit cu Sofocle, care i-a inclinat o elegie.

Aflat intr-un grup de colonisti, intemeiaza oprasul unde isi afla sfarsitul, nu mult dupa izbucnirea razboiului peloponesiac.

Contactul cu Atena, ca si calatoriile intreprinse au fost factori care l-au ajutat pe Herodot sa depaseasca stadiul istoriografiei contemporane.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate