Trimite referat

Stiati ca ...

In 1513 Iasi-ul a fost incendiat pentru prima oara iar vina au avut-o tatarii. Iasi-ul a mai fost tinta incendiilor in 1538 si in 1686.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Hawaii

Materie: Geografie
Accesari: 17.657
Download-uri: 136.413
Nota: 6.63 (1802 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Hawaii
Publicitate:

Trimis de Cristian Moise
din 05 Iunie 2007

Hawai este cel mai sudic stat al Statelor Unite. Statul Hawai este alcatuit din insule si alte cateva ostroave situate in apropierea centrului Pacificului de Nord. Statul este format din 8 insule principale si 124 ostroave, recife si bancuri de nisip. Honolulu este cel mai mare oras si totodata capitala statului Hawai.

Statul „Aloha", cum a fost poreclit oficial Hawai devenind cel de-al 50 stat al Statelor Unite pe 21 august, 1959, ocupa o suprafata aproape in intregime de origine vulcanica. Mici arii situate deasupra nivelului marii sunt alcatuite din calcar derivate din recife de coral. Aceste recife s-au format in perioada cand nivelul marii era mai sus decat acum. Diversitatea peisajelor din Hawai includ si munti care se ridica la 4000 m deasupra nivelului marii; plaje aurite inconjurate de palmieri; faleze magnifice si canioane; paduri dese si teritorii acoperite cu arbusti teposi.

Insulele Hawai au fost pentru prima data locuite de imigranti asiatici acum 1000 de ani, dar probabil au ramas necunoscute pana cand Capitanul James Cook a ajuns la insule in 1778. El le-a numit Insulele Sandwich in onoarea patronului, John Montagu, al patrulea conte de Sandwich. In 1796 regele Kamehameha I a unit insulele intr-un singur regat. In 1893 monarhia s-a rasturnat si Hawai a devenit o republica in 1894, o posesie a Statelor Unite in 1898 si un teritoriu al Statelor Unite in 1900. In timpul celei de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Hawai si-a dezvoltat economia bazata pe cultivarea zaharului si, mai tarziu, a ananasului pentru export. Mii de imigranti, in mare parte asiatici, au venit sa lucreze pe plantatii. In secolul al XIX-lea numele „Hawai" a fost dat intregului arhipelag.

Locul statului Hawai in istoria lumii moderne a fost stabilit pe 7 decembrie, 1941, cand un atac aerian masiv japonez asupra flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor si alte baze militare din Hawai, au grabit intrarea Statelor Unite in cel de-al doilea Razboi Mondial. Anii inaintea razboiului au fost marcati de dezvoltrea economiei, cu o mare expansiune asupra turismului.

Hawai este singurul stat unde oamenii sunt ceea ce sunt, in Hawai, grupuri minoritare. Este foarte putina discriminare rasiala, tinand cont ca nu lipeste. In cea mai mare parte, locuitorii traiesc intr-o societate care reprezinta un amestec unic intre rase, limbi, religii si culturi.

Geografie fizica:
Statul Hawai este alcatuit dintr-un lant de insule care se extinde la aproximativ 2600 km, intre insula Hawai din sud-est si insula Kure din nord-vest. Statul are o suprafata de 16729 km patrati, incluzand 93 km patrati de ape. Este cel de-al patrulea stat mic. Inaltimea medie este de 920 m.

Aproape intreaga suprafata este reprezentata de 8 insule principale, care sunt de la est la vest Hawai, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai si Niihau. Spre nord-vest de insule se extinde un lant de ostroave, recife de corali si bancuri de nisip. Cel mai mare din acestea este Laysan, care are o suprafata de 400 de hectare. Insulele Hawai , precum si celelalte formatiuni din apropiere, reprezinta varfurile unor munti acvatici care fac parte dintr-un mare lant care cuprinde vulcani stinsi sau activi.Placa tectonica care se afla sub o mare parte a Oceanului Pacific pare a se misca foarte incet spre nord-vest cu o rata de aproximativ 10 cm pe an.

Insulele principale:
Hawai, deseori numita „Insula Mare", este aproape de doua ori mai mare decat celelalte la un loc. Cu o forma triunghiulara colturoasa, se extinde 150 km de la nord la sud si 122 km de la est la vest. Insula este o mare masa muntoasa dominata de doua varfuri vulcanice, Mauna Loa si Mauna Kea. Pe langa marele strat de lava dezgolit si vai sterpe acoperite de cenusa vulcanica, care acopera o mare parte din insula, Hawai are mari suprafete de paduri tropicale, numeroase cascade si mari intinderi de pasuni.

Maui este numita si „Insula Prietenoasa" datorita ospitalitatii locuitorilor. Partea estica este o arie muntoasa care se ridica la o inaltime de 1512 m. Dealungul coastei nord-est stancile ajung la o inaltime de 1000m deasupra nivelului marii. Partea vestica este alcatuita dintr-un vulcan mai mic cu o inaltime de 503 m. O mare parte din acest munte este un platou jos, care este folosit pentru cultivarea palmierilor si atragerea turistilor. In partea de nord a insulei se intinde Kalaupapa, o asezare pentru oamenii care sufera de lepra. Aici, parintele Damien, un preot catolic belgian, a stat alaturi de leprosi pana cand a murit de boala in 1889.

Lanai, cunoscuta ca fiind „Insula Palmierilor", pentru multi ani a fost o prospera plantatie de palmieri. A fost deschisa de curand turistilor. Este o insula deluroasa care se ridica treptat la o altitudine de 1027 m deasupra nivelului marii. Pe insula ploua foarte putin exceptand zona din jurul Lanaihale. Pentru un timp pamantul a fost folosit numai pentru cresterea vitelor.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Hawaii
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate