Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Harap Alb - momentele subiectului si caracterizarea personajelor

Materie: Romana
Accesari: 4.587
Download-uri: 1.073
Nota: 5.66 (984 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Harap Alb - momentele subiectului si caracterizarea personajelor
Publicitate:

Trimis de mihaisteffy
din 22 Noiembrie 2012

Ion Creanga (n. 1 martie 1837, Humulesti; d. 31 decembrie 1889, Iasi), recunoscut datorita maiestriei basmelor, povestilor si povestirilor sale este considerat a fi unul dintre marii clasici ai literaturii romane .

Basmul "Povestea lui Harap-alb" a aparut in revista "Convorbiri literare", la 1 august 1877, apoi in acelasi an in ziarul "Timpul". Ca specie literara este un basm cult, deoarece are un autor, Ion Creanga si se incadreaza in genul epic. Impletirea elementelor reale cu cele fabuloase creeaza fantasticul, ca specific ancestral (stravechi) al basmelor, insa, in aceasta creatie narativa, Creanga imbina supranaturalul popular cu evocarea realista a satului moldovenesc de unde reiese si originalitatea unica a acestei creatii. 

"Povestea lui Harap-Alb" este o creatie complexa care depaseste modelul basmului traditional printr-o serie de elemente ce evidentiaza originalitatea autorului.

In timp ce proza populara fantastica se realizeaza preponderent prin naratiune, Creanga transforma povestirea in dialog, eliminand din balastul epic.Astfel,  succesiunea de evenimente din text, este dinamizata, desi urmareste un tipar traditional ....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK