Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Gladiatori romani

Materie: Istorie
Accesari: 4.113
Download-uri: 407
Nota: 6.47 (759 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Gladiatori romani
Publicitate:

Trimis de aurel
din 10 Martie 2006

Gladiatorul "Secutor" (urmaritor in romana - numele sau reiese din tehnica lui de lupta) . El isi alerga adversarii prin Arena.... Purta o casca rotunda cu creasta cu doua gauri rotunde pentru ochi. Principalul sau oponent era Retiarius ... deci forma rotunda a castii lui Secutor nu se putea incurca in plasa lui Retiarius.Mana sa dreapta era protejata de un fel de armura de metal (za) si se lupta cu o sabie scurta numita Spatha. Mai avea un scut urias iar piciorul stang era acoperit cu o aparatoare numita Ocrea.

Gladiatorul Thracian era nu era prea
protejat de armura. El purta un scut mic si
rotund numit Parma si o sabie curbata numita
Sica. Purta un coif foarte curbat cu o creasta ce
reprezenta o bestie mitologica , Grifonul.
Avea aparatoare la picioare. Ele erau destul de
inalte cat sa-i acopere genunchii. De obicei el
lupta contra lui Hoplomacus , care era foarte
bine protejat dar totusi incetinit din cauza unei
armuri grele de metal.

Gladiatorul Retiarius lupta cu un trident (sulita cu 3 varfuri) si o plasa (gen navod)Tehnica sa de lupta era sa-si prinda dusmanul cu navodul si apoi sal macelareasca cu tridentul.Retiarus , spre deosebire de alti gladiatori purta aproape nici o armura. Avea numai scutul de metal de la umar ce se numea Galerus si mana ii era protejata cu metal sau piele. Nu avea nici scut, nici coif... dar era usor si rapid. Principalul sau adversar era Secutor.

Gladiatorul Hoplomacus era cel mai protejat dintre gladiatori.Armele si tehnicile de lupta erau similare cu cele ale gladiatorului Samnit.Hoplomacus cara un scut dreptunghiular numit Scutum si o sabie faimoasa numita Gladius (de unde si numele de "gladiator"). Gladiatorul Hoplomacus purta un coif cu viziera din metal iar mainile si picioarele ii erau protejate de aparatori din metal sau piele. Mana sa dreapta ii era protejata de Manica , o armura care acopera toata mana pana la umar. Hoplomacus era considerat "buldozerul" arenei deoarece era limitat in viteza datorita armurii sale foarte grele.


Gladiatorul Mirmillo era imbracat dupa moda galica , cu coif, sabie , scut oval. A fost numit asa din cauza pestelui ce servea drept creasta coifului sau. Principalul sau inamic era Retiarius.


Samnitul si-a tras numele de la poporul infrant de aliatii romanilor in 312 i.Chr. Armele pe care le folosea erau in semn de compatimire pentru samniti. El folosea un scut dreptunghiular (scutum) ,si o aparatoare la picior din metal sau piele (ocrea) El mai purta si un coif cu viziera (galea) cu creasta si un fel de coarne si era inarmat cu o sabie (gladius).


...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Gladiatori romani
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK