Trimite referat

Stiati ca ...

Cuvantul AUTOINSAMANTARILE contine toate cele 8 vocale din limba romana (a, a, a, e, i, i, o, u). Pare sa fie singurul cu aceasta proprietate

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Gimnastica de inviorare

Materie: Diverse
Accesari: 10.433
Download-uri: 1.346
Nota: 6.11 (1426 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Gimnastica de inviorare
Publicitate:

Trimis de jessica
din 04 August 2009

In acceptiunea didactica, exercitiul reprezinta unul din cele mai importante instrumente didactice, avand largi aplicatii si numeroase functii in programarea si organizarea procesului de invatamant. Cu ajutorul exercitiului se obtine atat consolidarea sistemului de cunostinte, priceperi si deprinderi cat si intelegerea si insusirea unor regulu, teoreme cu valoare practica, care constituie premisele rezolvarii problematicii specific fiecarui domeniu in parte.
Activitatile de educatie fizica si sport organizate pentru masa larga a elevilor au ca obiectiv principal mentinerea si intarirea sanatatii acestora, dezvoltarea si formarea trasaturilor positive de caracter, dezvoltarea aptitudinilor motrice si a deprinderilor necesare pentru munca si viata.
Formele principale de organizare a exercitiilor fizice sunt:
I. In regimul zilei de scoala- care pot fi:
a. cuprinse in planul de invatamant (lectia de educatie fizica, lectia de activitati sportive, cercul sportive);
b. necuprinse in planul de invatamant (gimnastica de inviorare, in regimul zilei de scoala, recreatia organizata).
II. In timpul liber al elevilor- care pot fi:
a. activitati sportive de recreere, destindere, compensare
1. competitionale (campionatul scolii, cros, cupe traditionale, sporturi tehnico aplicative)
2. necompetitionale (activitate turistica, tabere, serbari sportive)
b. activitatea sportivilor de performanta (activitatea din cluburi si ascociatii sportive din scoli generale si licee cu program sportive).
I. a. Exercitii fizice cuprinse in planul de invatamant:
1. lectia de educatie fizica reprezinta principala forma de acivitate care cuprinde toti elevii. Obiectivele lectiei de educatie fizica sunt: intarirea sanatatii, sporirea capacitatii de munca fizica si intelectuala a elevilor, dezvoltarea fizica armonioasa, perfectionarea calitatilor motrice de baza, asigurarea cunoasterii unei ramuri de sport si formarea deprinderii de a le practica independent, dezvoltarea capacitatii de adaptare la cerintele activitatii sociale etc.
2. lectia de activitati sportive – activitatile sportive sunt orientate, in general spre insusirea si perfectionarea tehnicii si tacticii ramurii de sport alese de catre elev. Organizarea se face sub diverse forme: lectii de initiere si perfectionare intr-o ramura de sport, lectii de pregatire a elevilor care participa in competitiile prevazute in calendarul scolar. Fiind o forma de activitate prin care scoala contribuie la dezvoltarea sportului de performanta, se vor selection elevii care au aptitudini intr-o anumita ramura. Continutul activitatii sportive si metodica conducerii lor difera de cele ale lectiilor de educatie fizica.
b. exercitii fizice necuprise in planul de invatamant:
1. gimastica de inviorare- exercitiile de gimnastica practicate dimineata reprezinta cele mai utile si simple forme de practicare sistematica a exercitiilor fizice. Ele contribuie la asigurarea unui regim correct de viata, stimuleaza buna functionare a aparatului respirator, circulator, imbunatateste activitatea sistemului nervos, mobilizeaza si pregateste organismul pentru efortul din timpul zilei. Unele exercitii pot fi utile si pentru corectarea anumitor atitudini deficiente ale corpului (cifoze, scolioze, lordoze etc.).
2. gimnastica in regimul zilei de scoala- se poate efectua inaintea inceperii primei ore de curs sau la sfarsitul celei de a doua sau a treia ore, in prezenta si sub conducerea celui care urmeaza sa desfasoare ora respectiva. Exercitiile trebuie sa fie simple, usoare, accesibile, sa se adreseze principalelor grupe muscular.
3. recreatia organizata- jocurile din timpul recreatiilor se desfasoara din initiativa elevilor. Initierea in scoli a unor actiuni care urmaresc practicarea exercitiilor fizice este cu atat mai necesara cu cat activitatea anterioara (participarea la lectiile teoretice, in clasa) solicita din partea elevilor o concentrare prelungita, un efort de atentie si mentinerea pozitie statice timp indelungat.
II. a. Activitati sportive de recreere, destindere, compensare
1. competitionale:
- campionatul scolii urmareste atragerea tuturor elevilor la practicarea exercitiilor fizice si a sportului in scopul intaririi sanatatii, dezvoltarii armonioase, formare unor deprinderi motrice pentru munca si viata etc. totodata campionatul scolii contribuie la depistarea elevilor cu aptitudini deosebite pentru sportul de performanta.
- crosul este o intrecere de alergare pe teren variat organizat, de obice, toamna sau primavera. Marcarea traseului se face cu stegulete, fanioane colorate sau alte mijloace usor vizibile. Lungimea traseului se stabileste in functie de varsta concurentilor, sex, de dificultatea traseului si gradul de pregatire al elevilor.
- jocurile sportive- la intrecerile sportive de baschet, fotbal, handball, volei etc., organizate la nivel de scoala, participa indeosebi echipe selectionate pe clase, ani....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Gimnastica de inviorare
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate