Trimite referat

Stiati ca ...

Popoarele mezoamericane, spre deosebire de alte popoare, au domesticit putine animale. Printre acestea se numarau cainele si guajolote, un fel de curcan salbatic.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Generare si Degenerare in Galaxia Noastra

Materie: Filozofie
Accesari: 2.970
Download-uri: 184
Nota: 5.20 (1841 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Generare si Degenerare in Galaxia Noastra
Publicitate:

Trimis de dr.ing.I.Micu
din 21 Aprilie 2008

Generare si degenerare in Galaxia Noastra

Referatul Nr.1 (Vechimea sistemului planetar al Soarelui)

-din ciclul Realismul Stiintific si Religios
Referatul Nr.2 Creatia si Evolutia regmului animal si vegetal pe Pamint (Biologie)
Referatul Nr.3 Viata si Genotipul biofizic al modelului Om (Biologie)
Referatul Nr.4 Bazele extraterestrilor pea terra (Geografie)
Referastul Nr.5 Pioneratul si Tehnica Pioneratului Omenirii (Istorie)
Referatul Nr.6 Potopul de apa si Lumea Antica (Istorie)
Referatul Nr.7 Calendarul Biblic si Omul Prezentului (Istorie)
Referatul Nr.8 Apocalipsa Biblica si Omul viitorului (Religie)

Va supunem atentiei o ipoteza ca multe altele ca raspuns la intrebarea "ce a fost mai intii?" din ciclul de referate Realismul Stiintific si Religios, ca o alternativa dualista in raport cu prabusirea conceptelor materialiste sustinute de sltiintele practice si proliferarea conceptelor idealiste cu dezvoltare mai mult dogmatica sustinute de catre stiintele politice de la inceputul mileniului III despre care se spune idealist ca va fi religios sau nu va fi deloc, referat regasit in interesul Astronomiei si sub denumirea de Vechimea sistemului planetar al Soarelui.

A.Conventii
Pentru a putea ridica valul patimas aruncat peste cunoastere de curentele filozofice ale vremurilor si pentru a putea patrunde in paralelismele dintre Creatie, concept adoptat de filozofia Idealista cu restrangere mai mult dogmatica in zilele noastre si Evolutie, concept adoptat de Filozofia Materialista cu extindere mai mult stiintifica astazi, ambele concepte descriind in fond aceleasi evenimente petrecute pe Terra dar interpretate altfel, avem nevoie de adaptarea unui limbaj conven(ional necesar echivalarii evenimentelor prezentate din punct de vedere dogmatic cu aceleasi evenimente prezentate din punct de vedere stiintific, limbaj care sa ofere o corespondenta ad-hoc intre termenii biblici si termenii fizici, limbaj care sa ofere "cheile" de descifrare (i intelegere fara polemica, a informa(iilor cuprinse in textul biblic simplu sau cu trimiteri pe de o parte si informatiile cuprinse in textele stiintelor exacte pe de alta parte cu referire la aceleasi entitati, interpretate la nivelul de sinteza si cunoastere pe care l-au atins descoperirile stiintifice si religioase din zilele noastre.

Echivalente textuale biblice si stiintifice:

1) Cuvinte
EL si CUVINTUL din dogma vor avea echivalentul de ENTROPIE UNIVERSALA in sistemul fizic, TU si DUMNEZEU din dogma, vor avea echivalentul de CAMP UNIVERSAL in sistemul fizic, SPIRIT sau DUH din dogma devine FORTA in sistemul fizic

2) Expresii.
"DUMNEZEU A ZIS: "Sa..." din dogma, devine in sistemul fizic "evolutia sistemului X de la starea A la starea B", "DUMNEZEU A FACUT", din dogma, devine in sistemul fizic echivalentul unor acumulari cantitative, "DUMNEZEU A NUMIT", din dogma semnifica in sistemul fizic sfirsitul unei evolutii,"DUMNEZEU A VAZUT", din dogma, confirma in sistemul fizic un salt calitativ

Creatia imparte timpul Pamintului in sapte intervale denumite dogmatic "zile" corespunzazoare in Evolutie unor lungi perioade de framantari geologice numite ere geologice, ultima "zi" a acestui timp apartine istoriei Omului. Pentru simplificarea convertirii informatiei vechi cuprinse in textului biblic in informatii stiintifice noi, vom proceda astfel:

Creatie, textul biblic - Interpretarea textului biblic prin similitudine cu termeni cunoscuti ai stiintelor actuale si apoi incadrarea evenimentelor asrfel interpretate in:

Evolutie, timpul geologic.

3) Sisteme de referinta neconventionale
In sistemele neconventionale de referinta sau scarile ipotetice de raportare dimensionala a realitatilor vazute si nevazute, cunoscute si necunoscute pe care vi le supunem atentiei, parametrii dimensionali ai modelelor materiale si ondulatorii oscilieaza intre anumite limite specifice.

a. Sistemul de referinta fundamental sau Scara Fundamentala (SF)
Este scara care caracterizeaza natura ondulatorie si starea de camp a materiei, evenimentele din aceasta scara stau la baza organizarii realitatii in modele fundamentale ondulatorii. Campurile din aceasta scara sint definite de functii de serii cotangentiale si au lungimi de unda ca marime de sub un (ngstrong, mai mici decit raza atomului de hidrogen.Frecventelor de ordinul de marime N.1020 Hz, le vom da numele de frecvente de modele fundamentale, sau frecvente fundamentale. Similar, lungimile de unda corespunzatoare acestor frecvente le vom numi unde fundamentale.

Frecventele modelelor fundamentale reprezinta "scheletul electromagnetic" al modelelor reale din celelalte scari, forma nepipaibila a unui spatiu cu cel putin 5 dimensiuni, al unui fagure universal cu "gauri" de ordinul de marime a sub un (nstrong, care se umplu dupa anumite legi cu corpusculi si constituanti elementari ai materiei. Temperatura specifica acestei scari oscilieaza in jurul valori de z...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Generare si Degenerare in Galaxia Noastra
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate