Trimite referat

Stiati ca ...

Pe 27 octombrie 1903, trenul electric realizat de Siemens& Halske si A.E.G bate recordul mondial de viteza. Automotorul atinge viteza de 210,2 km/h.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.



Gaurile Negre

Materie: Astronomie
Accesari: 8.492
Download-uri: 1.463
Nota: 5.22 (3963 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9



Download Referat - Gaurile Negre
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 22 Decembrie 2008

Astronomul Pierre Simon de Laplace a avansat o teorie pe care el insusi o considera inimaginabila.

"Atunci cand o planeta este complet intunecata, forta ei de gravitatie este atat de puternica incat nici macar lumina nu poate sa evadeze."

Medicul, matematecianul si astronomul Pierre Simon, marchiz de Lapace a realizat studii detaliate ale universului si ale planetelor.

Activitatea sa din astronomie se baza pe teoria gravitatiei dezvoltata de Isaac Newton in anul 1666.

A investigat de asemenea fenomene ca efectul formei eliptice a pamantului asupra cursei lunii si teoria dinamica a mareelor.

Laplace a aplicat legea gravitatiei lui Newton la intregul sistem solar, folosind calcule matematice complexe pentru a explica de ce orbita lui Jupiter parea sa se micsoreze in timp ce a lui Saturn parea sa se extinda.

A dovedit stabilitatea sistemului planetar si a calculat viteza de evadare, cea mai mica viteza necesara pentru parasirea campului gravitarional al un ui corp ceresc.

In anul 1798, cand Lapace a avansat teoria "stelelor negre" abia a putut crede el insusi.

I s-a parut greu ca sa inteleaga ca o stea putea sa existe cu o asemenea masa si densitate incat lumina sa fie incapabila sa-i reziste atractiei gravitationale.

Pentru a scapa de campul gravitational al acestor stele mici, era nevoie de o viteza mai mare decat viteza luminii, lucru care este bineinteles imposibil.

Astfel nici macar lumina nu poate sa evadeze din gaurile negre, iar acestea sunt cele mai negre dintre toate corpurile cunoscute.

Fiindca stelele negre nu put fi vazute, teoria lui Laplace a cazut curand in uitare.

Numai cand Albert Einstein si-a publicat teoria generala despre relativitate, in anul 1915, au deveni posibile noi cercetari ale fenomenului gaurilor negre, definite ca obiecte foarte grele in spatiu, ce au o forta puternica de gravitatie.

Teoria lui Laplace este urmatoarea: "Atunci cand o planeta este complet intunecata, forta ei de gravitatie este atat de puternica incat nici macar lumina nu poate sa evadeze.

SFARSIT.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Gaurile Negre
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!





Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate