Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Gaurile Negre

Materie: Astronomie
Accesari: 7.373
Download-uri: 1.412
Nota: 5.20 (3574 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Gaurile Negre
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 22 Decembrie 2008

In anul astronomul Pierre Simon de Laplace a avansat o teorie pe care el insusi o considera inimadinabila. A existenta unei planete cu o forta de gravitatie atat de puternicaincat si lumina este incapabila sa resist fortei sale, iar ca rezultat planeta este complet intunecata si invizibila.

Medicul, matematecianul si astronomul Pierre Simon marchiz de Lapace a realizat studii detaliate ale universului si ale planetelor. Activitatea sa din astronomie se baza pe teoria gravitatiei dezvoltata de Isaac Newton in anul 1666. A investidat de asemenea fenumene ca efectul formei eliptice a pamantului asupra cursei luniisi teoria dinamica a mareelor . Laplace a aplicat legea gravitatiei lui Newton la intregul sintem solar , folosind calcule matematice complexe pentru a explica de ce orbite lui Jupiter parea sa se micsoreze in timp ce a lui Saturn parea sa se extinda. A dovedit stabilitatea sistemului planetar si a calculat viteza de evadare, cea mai mica viteza necesara pentru parasirea campului gravitarional al un ui corp ceresc.

In anul 1798 cand Lapace a avansat teoria ”stelelor negre” abia a putut crede el insusi.
I s-a parut greu ca sa inteleaga ca o stea putea sa existe cu o asemenea masa si densitate incat lumina sa fie incapabila sa-i reziste atractiei gravitationale.
Spre a scapa ce campul gravitational al acestor stele mici, era nevoie de o viteza mai mare decat viteza luminii, lucru care este bineinteles imposibil. Astfel nici macar lumina nu poate sa evadeze din gaurile negre, iar acestea sunt cele mai negre dintre toate corpurile cunoscute .

Fiindca stelele negre nu put fi vazute , teoria lui Laplace a cazut curand in uitare . Numai cand Albert Einstein si-a publicat teoria generala despre relativitate in anul 1915 au deveni posibile noi cercetari ale fenomenului gaurilor negre, definite ca obiecte foarte grele in spatiu, au o forta puternica de gravitatie.

Teoria lui Laplace este urmatoarea :”atunci cand o planeta este complet intunecata ,forta ei de gravitatie este atat de puternica incat nici macar lumina nu poate sa evadeze.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Gaurile Negre
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK