Trimite referat

Stiati ca ...

Coca-Cola a dezvaluit ca a folosit, intr-un singur an, trei milioane de tone de plastic pentru producerea recipientelor sau ambalajelor.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Galati

Materie: Geografie
Accesari: 6.574
Download-uri: 723
Nota: 5.85 (1650 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Galati
Publicitate:

Trimis de Andreea
din 26 Mai 2011

Municipiul Galati este situat in zona estica a Romaniei, in extremitatea sudica a platoului Moldovei. Situat pe malul nordic al Dunarii, ocupa o suprafata de 246,4 km2, la confluenta raurilor Siret (la vest) si Prut (la est), langa Lacul Brates, la circa. 80 de kilometri de Marea Neagra.
Viata economica s-a dezvoltat in jurul Santierului Naval, Portului Fluvial, in jurul Combinatului Siderurgic Arcelor - Mittal si a Portului Mineralier.
Cele mai vechi urme arheologice dateaza din neolitic, mai precis din epoca fierului. In mod cert in prima epoca a fierului au existat asezari umane aici, drept pentru care in Vatra Orasului s-au gasit varfuri de sageti din fier provenite dintr-un mormant tumular datand din secolul IV i.Hr. La Barbosi au fost descoperite vase grecesti, datand din secolul V i.Hr. Barbosii au fost o importanta dava dacica, cetate fortificata ce a durat aproape 500 de ani. Aici s-a descoperit si un sanctuar asemanator celui de la Sarmisegetusa.
Prima mentionare documentara a orasului Galati (pe atunci targ) dateaza din 1445 (intr-un act semnat de domnitorul Stefan al II-lea).
Intre ani 1900-1914, orasul desfasura un considerabil comert de cereale si cherestea.
Numele probabil vine de la tribul celtic al galilor, care locuiau prin aceasta zona in antichitate, fie de la regiunea Galitia. O alta varianta ar fi din limba cumana gala(t) preluat din arabescul kalhat (fortareata).

Turul incepe cu Biserica Greaca. Plecarea se face de la ora 12 : 00 din fata Hotelului Galati (3 stele), unde suntem cazati. Traseul va fi parcurs pe jos pana la Muzeul de Arta Vizuala inclusiv. Apoi vom fi preluati de autocar pentru a ajunge la Biserica fortificata "Sfanta Precista" de unde incepe ce de al 2-lea ‘circuit'. Seara se incheie cu cina in Turnul de Televiziune....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate