Trimite referat

Stiati ca ...

Rotatia planetei Venus este oarecum neobisnuita deoarece este foarte lenta (243 zile pamantesti = o zi pe Venus) si in acelasi timp in sens invers fata de cea a celorlalte planete.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Functii periodice

Materie: Matematica
Accesari: 7.960
Download-uri: 1.026
Nota: 4.43 (2346 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Functii periodice
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 04 Februarie 2009

DEFINITIE. O functie ? : R ? R se numeste periodica daca exista un numar real T a.i.

Numarul T ? 0 se numeste perioada a functiei ?.
Daca printre numerele nenule pozitive T exista un cel mai mic numar pozitiv T*, atunci acesta se va numi perioada principala a functiei ?.
EXEMPLU.
Perioada fundamentala a unei functii, este lungimea celei mai mici portiuni continue a domeniului functiei. Aceasta fiind cea mai mica lungime din domeniu pe care, luind-o si inmultind-o de un numar infinit de ori, si unindu-le vei avea functia originala.
O proprietate a unor functii periodice care se repeta pe o anumita distanta, este ca, pe langa perioada, au amplitudine. Amplitudinea unei functii periodice este distanta dintre cel mai inalt punct, si cel mai jos punct al graficului, impartit la 2. De exemplu, sin(x) si cos(x) au amplitudinile egale cu 1
In concluzie functiile periodice sunt functii care se repeata dupa o anumita perioada.
Exista o multime de functii periodice dar am ales sa dau ca exemple de functii periodice functii cunoscute cum ar fii:
Functia sinus
Este cea mai comuna functie periodica.
Functia sinus este o functie periodica de perioada 2k? unde k apartine lui Z
sin (?+2k?) =sinx
Functia cosinus
Functia cosinus este o functie periodica de perioada 2k? unde k apartine lui Z
cos(?+2k?) =cosx

CONCLUZIE :pentru ca functiile sin si cos sunt periodice, si au aceiasi perioada, cand le adunam, impartim, inmultim, etc ne iese ca rezultat alte functii periodice
Functia tangenta
Functia tangenta este o functie periodica de perioada k?
tg(?+k?) =tg?
Functia cotangenta
Functia cotangenta este o functie periodica de perioada k?
ctg(?+k?)=ctg? unde oricare ? apartine lui R|{k?| k apartine lui Z}

Sper ca referatul facut indeplineste conditile cerute de dumneavoastra si totodata am o provocare ,si anume va cer sa aprobati sau sa dezaprobati urmatoarea afirmatie:
“daca f(x)este o functie periodica si g(x)nu este periodica atunci g(f(x))este periodica si
f(g(x))nu este periodica.”

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Functii periodice
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate