Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Fructul

Materie: Chimie
Accesari: 5.456
Download-uri: 1.271
Nota: 5.37 (1282 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Fructul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 13 August 2008

I.Fructe uscate dehiscente ? au pericarpul uscat, se deschid intr-un mod sau altul si contin numeroase seminte
1.Pastaie.Este un fruct format dintr-o singura carpela si consta din doua valve ce se deschid de la virf spre baza rasucindu-se in spirala si aruncind semintele (la fasole, salcim)
2.Silicva.Spre deosebire de pastaie, este formata din 2 carpele, de aceea valvele sunt separate de un perete longitudinal de care se prind semintele.Se deschid de la baza spre virf (la plantele din familia Cruciferelor)
3.Silicula.Este o silicva scurta si latita (la pusculita, traista-ciobanului)
4.Folicula.Este formata din o singura carpela ce se deschide la coacere pe linia de sutura (la nemtisor, spinz)
5.Capsula.Fruct uscat cu semintele aranjate in doua sau mai multe cuiburi, adica format din mai multe carpele.Se deschide prin liniile de sutura longitudinala, prin mai multe orificii sau printr-un capacel (la mac, lalea, bumbac, ciumafaie, masalarita)

II.Fructe uscate indehiscente ?nu se deschid si au o singura saminta.
6.Cariopsa.Are saminta concrescuta cu pericarpul:griul, secara, porumbul.
7.Achena.Are un perete cornos si saminta nu e lipita de el (la floarea-soarelui).Achena cu papus la papadie , barba caprei.
8.Nuca.Are peretele dur, lemnificat, iar saminta nu e lipita de el: alunul, ghinda la stejar.Nucula este de dimensiuni mici-la tei.
9.Samara.Are pericarpul prevazut cu o aripioara:frasin, ulm, carpen, mesteacan.
10.Bisamara.Reprezinta doua samare lipite cu partea bazala-la artar.

III.Fructe carnoase (suculente) ?stratul extern al peri-carpului (exocarp) este subtire, mezocarpul suculent si mult ingrosat.
11.Baca.Fructe cu mezocarp carnos in care sunt situate numeroase seminte:la rosii,coacaz, vita de vie.

IV.Fructe baciforme
12.Peponide-la bostan, castravete, harbuz, zamoz.
13.Hespiride-la lamiie, portocale etc.
14.Fructe drupe.Fructe carnose ce au dezvoltate toate cele trei straturi ale pericarpului.Cel intern este sclerificat si formeaza peretele simburelui care protejeaza saminta pentru a nu fi digerata in tractul digestiv al animalelor (prunul, caisul, ciresul, cornul, nucul, castanul etc).
14.Fructe false au pericarpul format nu numai din ovar, dar si din caliciu, receptacul:la mar, par, capsun, agris, gutui

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Fructul
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK