Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Fragment din Amintiri din Copilarie

Materie: Romana
Accesari: 21.848
Download-uri: 1.609
Nota: 8.50 (4217 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Fragment din Amintiri din Copilarie
Publicitate:

Trimis de tea_girl
din 28 Ianuarie 2006

Amintiri din copilarie
(rezumat)
Ion Creanga

Intr-o zi,Smaranda s-a pus pe capul lui Stefan sa-l dea pe Nica la scoala ca sa invete carte.Acesta a spus ca nu mai are bani si pentru el.Smaranda s-a facut “foc” de suparare.
In una din zile a venit David bunicul lui Nica,la ei.El i-a intrebat de ce se cearta.Acestia au raspuns pentru ca,Stefan nu vrea sa-l deie pe baiat la scoala,ca nu are bani.Batranul a spus ca este o scoala buna … la el in Brosteni..si i-a intrebat pe cei doi daca doresc sa lase copilu' acolo la scoala.Ei au fost de acord.
A doua zi de dimineata..baiatul si-a luat ramas bun de la parinti si a plecat la drum.In sfarsit a ajuns.Maine incepea scoala. Dascalul i-a vazut cu plete asa ca a rugat un elev sa ia o foarfeca si sa le tunda pletele.Acestia se rugau la toti Dumnezeii,pentru ca cel care a fost ales de professor sa le faca o frizura de “Doamne-ajuta”.Dupa ce i-a tuns chilug,dascalul le-a dat de invatat pe dinafara o poezie pe nume:”Ingerul a strigat”.
Idei principale:
1.Cearta parintilor.
2.Propunerea bunicului.
3.Plecarea lui Nica la scoala.
4.Tunderea pletelor de catre un elev.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK