Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult... X
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Fragment din Amintiri din Copilarie

Materie: Romana
Accesari: 19.399
Download-uri: 1.560
Nota: 8.76 (3884 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Fragment din Amintiri din Copilarie
Publicitate:

Trimis de tea_girl
din 28 Ianuarie 2006

Amintiri din copilarie
(rezumat)
Ion Creanga

Intr-o zi,Smaranda s-a pus pe capul lui Stefan sa-l dea pe Nica la scoala ca sa invete carte.Acesta a spus ca nu mai are bani si pentru el.Smaranda s-a facut “foc” de suparare.
In una din zile a venit David bunicul lui Nica,la ei.El i-a intrebat de ce se cearta.Acestia au raspuns pentru ca,Stefan nu vrea sa-l deie pe baiat la scoala,ca nu are bani.Batranul a spus ca este o scoala buna … la el in Brosteni..si i-a intrebat pe cei doi daca doresc sa lase copilu' acolo la scoala.Ei au fost de acord.
A doua zi de dimineata..baiatul si-a luat ramas bun de la parinti si a plecat la drum.In sfarsit a ajuns.Maine incepea scoala. Dascalul i-a vazut cu plete asa ca a rugat un elev sa ia o foarfeca si sa le tunda pletele.Acestia se rugau la toti Dumnezeii,pentru ca cel care a fost ales de professor sa le faca o frizura de “Doamne-ajuta”.Dupa ce i-a tuns chilug,dascalul le-a dat de invatat pe dinafara o poezie pe nume:”Ingerul a strigat”.
Idei principale:
1.Cearta parintilor.
2.Propunerea bunicului.
3.Plecarea lui Nica la scoala.
4.Tunderea pletelor de catre un elev.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!