Trimite referat

Stiati ca ...

In medie, omul respira de 23 000 de ori pe zi.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Forme de relief

Materie: Geografie
Accesari: 14.567
Download-uri: 2.024
Nota: 5.77 (1342 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Forme de relief
Publicitate:

Trimis de Spac Madalina
din 13 Ianuarie 2011

Formele de relief se impar in trei categorii: macroforme de relief ,mezoforme de relief si microforme de relief.
1.Macroformele de relief sunt reprezentate continente(29%)Asia,Americile(de NsiS), Africa, Europa, Antartica ,Australia si Oceania si de oceane(71%) Pacific,Artic,Atlantic, si Indian.
Istoria formarii oceanelor si continentelor
In urma cu milioane de ani exista doar un continent,Pangeea,si un singur ocean ,Pantalasa.Ulterior datorita unui rift urias Pangeea sa impartit in Laurasia(N) si Gondoana(S),fiind separate de marea Tehis, din Laurasia sau desprins America de N si Asia ,iar din Gondona celelate continente.

2 Mezoforme de relief
Muntii au o inaltime intre 1000 m-8848m(vf Everest), se impart in doaua categorii,m-tii de incretire(Carpatii,Alpii,Anzi,Atlas,etc)si munti vulcanicii(in Italia Vezuviu, Etna, in Grecia Santorino si Laki).
Procedeul prin care ce creeaza munti se numeste orogeneza, aceste sunt de trei feluri:
-orogenoza hercinica(m-tii Ural)
-orogeneza caledoniana(m-tii Scandinavi)
-orogeneza alpina(m-tii Carpati)

Podisurile si dealurile au o inaltime intre 300-800 m, cel mai inalt podis este cel al Tibetului care are o inaltime de 4500m.
La podisuri interfluviile sunt plane, netede si au doua geneza de formare cea prin sedimintare(acumularea de sedimente) si cea prin tocirea Muntilor. Dealurile au interfluviile sub forma de culmi si vaile sunt adancite sau format fie prin cutare si incretirea scoartei...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate