Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Formarea statului national unitar roman si semnificatia sa pentru istoria contemporana a Romaniei

Materie: Istorie
Accesari: 12.869
Download-uri: 3.951
Nota: 6.32 (1543 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Formarea statului national unitar roman si semnificatia sa pentru istoria contemporana a Romaniei
Publicitate:

Trimis de
din 24 Ianuarie 2011

Cu dreptate si in numele dreptatii dovedind deplina hotarare,poporul roman si-a desavarsit unitatea sa politica,nationala si statala la sfarsitul primului razboi mondial.A fot un act istoric obiectiv,realizat prin hotararea cu caracter plebiscitar de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.Desavarsirea unitatii nationale a fost un deziderat al tuturor romanilor.A insemnat si inseamna de fapt o etapa superioara,obiectiv necesara, a ceea ce se realizasera la 18,un act legitim implinit in deplin consens cu legile obiective ale dezvoltarii societatii moderne.
Constiinta unitatii de neam ,cultivata in evul mediu prin condeiul cronicarilor de peste munti sau a reprezentantilor Scolii Ardelene dincoace de Carpati,prin scolile romanesti de toate gradele si institutii de cultura ale romanilor,prin intermediul presei si al cartii in general,cunoaste treptat saltul calitativ ce o transforma la scara de masa,in dorinta colectiva a realizarii deplinei unitati nationle.Desavarsirea statului national unitar romanesc semnifica astfel implinirea unui mare ideal, un mare ideal al generatiei de la 1918 si deopotriva al generatiilor inaintase,de la 1848,1859,al generatiilor de mai inainte.
Poporul roman n-a batut niciodata in istoria sa la portile niciunui alt neam cu gand de razboi.Si-a aparat doar dintotdeauna portile cetatilor fie ele ale Sarmizegetuzei ori ale Bihariei,ale Sucevei sau Targovistei.A facut din trupul sau zid spre a le pazi,spre a apara fiinta nationala si pamantul Romaniei.Ita de ce in istoria Romaniei nu au existat nici pete albe nici pete negre....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK