Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Folosirea cratimei

Materie: Romana
Accesari: 67.320
Download-uri: 6.251
Nota: 5.47 (5058 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Folosirea cratimei
Publicitate:

Trimis de tea_girl
din 25 Ianuarie 2006

Constatam ca in primele trei exemple,cuvintele am(cumparat),ai(invatat),ati(dus) se rostesc impreuna cu alte cuvinte,cu care formeaza cate o singura silaba:mi-am,ti-ai,v-ati.Desi se rostesc impreuna,se vede ca este vorba de doua cuvinte,deoarece sunt legate cu ajutorul semnului ortografic numit cratima.

In ultima propozitie(l-am vazut luandu-si ochelarii),numai o aprte din cuvantul luandu formeaza o silaba cu urmatorul cuvant(lu-an-du-si).

Pe langa faptul ca desparte cuvintele in silabe,cratima are rolul de a pune in evidenta pronuntarea in aceeasi silaba a anui verb cu o alta parte de vorbire sau numai cu o parte din aceasta.

Tot cu cratima se leaga si alte cuvinte care se pronunta impreuna: intr-o, dintr-o, intr-un.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK