Trimite referat

Stiati ca ...

Clipsul sau "clema" de hartie a fost inventata de norvegianul Johan Vaaler in 1899. Din cauza ca norvegienii nu au avut legea patentului la acea vreme, el a trebuit sa calatoreasca in Germania unde a primit patentul in 1900. Americanii i l-au acordat in 1901.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi poti sa te consideri norocos. Incearca sa participi la tombole sau concursuri. Posibil sa castigi.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Fluviul Rin

Materie: Geografie
Accesari: 23.665
Download-uri: 2.035
Nota: 6.28 (1931 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Fluviul Rin
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 27 Octombrie 2008

Fluviul Rin (In limba germana Rhein, olandeza Rijn, franceza Rhin, italiana Reno, Latina Rhenus) este unel dintre cele mai mari fluvii ca lungime din Europa. Rinul are o lungime de 1,320 kilometri (aproximativ 820 mile) , dintre care 833 km sunt navigabili. Bazinul hidrografic al raului ahunge la 198.735 km? si are un debit mediu de 2.330 m?/s.Numele Fluviului este de provenienta antica si are etomologia din limba indogermana, verbul re sau ri insemnand a curge. Celtii i-au dat denumirea de Rhenos, iar romanii Rhenus. In timpul Imperiului Roman, Rinul si Dunarea au constituit cea mai mare parte din frontiera de nord a imperiului. Avea de asemeanea o importanta majora in transportul de marfuri dar si in formarea unui fornt de aparare. Multitudinea de castele si fortificatii feudale de-a lungul raului atesta importanta acestuia ca si drum navigabil. In urma studiului petrografic al straturilor de roci din valea fluviului s-a putut estima o vechime de 12 milioane de ani, ce ar insemna ca ar fi izvorat in perioada miocena.Se presupune ca Rinul ar fi izvorat initial din masivul muntos Kaiserstuhl din Germania. Acum cursul raului este compus din Rinul anterior cu punct de izvorare langa Oberalppass, Masivul Gotthard (Elvetia) si din Rinul posterior cu punct de izvorare in Muntele Rheinwaldhorn, Elvetia si are ca punct de varsare Hoeck (Olanda). De-a lungul cursului raul este marcat kilometric.Acesta marcare a Fluvului Rin incepe in de la podul Konstanz. Marcarea se face prin existenta unor table kilometrice pe maluri care la randul lor sunt intercalate cu niste tablite cu o cruce neagra ce semnifica fiecare 500 de metri ai cursului apei. Rinul are la origine mai multe izvoare, de fapt el se formeaza din confluenta Rinului anterior si a Rinului posterior.Cursul Rinului este fragmentat, impartit in in mai multe regiuni. Astfel in prim afaza intalnim regiunea izvoarelor, dupa care fluviul trece prin regiunea alpina. Dupa unirea Rinului posterior cu cel anterior, fluviul curge sprte nord si se varsa in lacul Boldensee, fiind ca o delta datorita rezervatiei naturale de protectie a pasarilor. Urmatoare acsetei regiuni vine zona lacului fiind la randul ei impartita in lacul inferior si lacul superior, zona ce se intinde pana la podul Konstanz. De la iesire din localitatea Bodensee, Rinul este impartit in trei, si anume: de la Basel pana la Bingen el este numit Rinul Superior. Intre Bingen si Bonn el este numit Rinul mijlociu, iar de la Bonn si pana la delta de la Marea Nordului el este denumit Rinul inferior. Rinul se varsa printr-o delta la granita Germaniei cu Olanda.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Fluviul Rin
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate