Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Fisa Biografica Mihai Eminescu

Materie: Romana
Accesari: 90.333
Download-uri: 11.059
Nota: 8.20 (12008 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Fisa Biografica Mihai Eminescu
Publicitate:

Trimis de GIRL_4_U
din 13 Decembrie 2003

Pe data de 15 ianuarie 1850 se naste la Botosani Mihai,al saptelea din unsprezece copii ai lui Gheorghe si Raluca Eminovici.
Marele viitor poet face studii în tara,dar si în strainatate;învata primele doua clase acasa,iar apoi severul caminar Gherghis îl duce peste hotar,în Bucovina,la Cernauti.Clasele a treia si a patra le urmeaza la Scoala primara greco-orientala numita „National-Hauptschule”.Apoi pleaca la Viena unde îsi continua studiile.Urmeaza cursuri de filosofie,drept,economie politica,limbi romanice,anatomie,etc.
Colaboreaza la revista „Convorbiri literare”(1870).Aici o cunoaste pe frumoasa Veronica Micle,venita la un tratament si peste cinci ani se întlneste si cu Ion Creanga.Pe parcursul vietii ajunge redactor la „Curierul de Iasi” si ziarul conservator „Timpul”.
În anul 1886 este internat la ospiciul de la manastirea Neamt,unde este vizitat de Creanga.În timp este îngrijit de catre sora sa paralitica,Harieta si de catre Veronica Micle.
În anul 1889,15 iunie poetul este lovit cu o piatra în cap,însa nu acesta fiind motivul mortii sale.Este înmormântat la cimitirul Bellu,cu onoruri nationale.
Opera sa se poate clasifica astfel:
Iubire si natura:”Lacul”,”Dorinta”,”Povestea codrului”,”Povestea teiului”,”O,ramîi”,”De cîte ori,iubito...”,”Freamat de codru”,”Revedere”,”Ce te legeni...”,etc.
Istorie:a scris:”Scrisoarea III ”;
timp:a scris poezii precum:”Revedere”,”S-a dus amorul”,”Cînd amintirile...”,”Trecut-au anii”;
cosmos:a scris:”Luceafarul”,”La Steaua”,etc.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK