Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Fascismul

Materie: Istorie
Accesari: 7.466
Download-uri: 2.142
Nota: 6.42 (959 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Fascismul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 23 Noiembrie 2012

Fascismul este un regim politic totalitar creeat de sindicalistii italieni in timpul Primului Razboi Mondial (mai precis, 1919) care este format din ideologii politice de dreapta si de stanga, desi a fost categorizat ca fiind un regim politic de dreapta la inceputul anilor 1920.

Elementele care explica formarea fascismului sunt:
Xenofobia si antisemitismul alaturi de principiul eugenìei pentru ideologiile de dreapta.
Deviza creearii unui singur partid politic, ideea ca o natiune presupune o conducere puternica, o singura identitate colectiva si capacitatea de a produce violenta si razboaie si interdictia oricarei forme de opozitie fata de stat, din ideologiile de stanga.

In fascism, violenta, razboiul si militarismul sunt incurajate in ideea induceri dorintei de a cuceri si a stapani. Fascisti considera violenta un mijloc de regenerare si de formare a spiritului si vitalitatii nationale....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK