Trimite referat

Stiati ca ...

Cercetatorii de la Institutul Carnegie din Washington afirma ca daca n-ar fi existat Jupiter in sistemul solar, cometele ar fi lovit de aproximativ 1 000 ori mai des pamantul decat in realitate.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Faianta

Materie: Diverse
Accesari: 3.157
Download-uri: 235
Nota: 5.35 (1449 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Faianta
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 17 Februarie 2009

Universitatea Tehnica a Republicii Moldova
Catedra tehnologia Materialelor si Articolelor de ConstructieProiect de curs
La disciplina:
Tehnologia peducerii articolelor din faianta si farfor
La tema:
Ceramica magneticaElaborat: st.gr. TPCS 031 Romanciuc Inga


Verificat: conf.univ. Rusu Ion
Chisinau 2006
Introducere
In aceasta lucrare se analizeaza bazele fizico-chimice de producere diferitor materiale ceramice cu anumite proprietati date, pentru aceasta trebuie sa avem inchipuire despre specificul materiei prime folosite si metodele de producere a articolelor ceramice.
Materie prima pentru producerea articolelor pe larg folosite in tehnica , tre-buie sa fie la indemina. Totusi citeva domenii noi de producere a ceramicii asa de exemplu, sinteza monocristalelor, sa dezvoltat datorita la aceea ca materia prima era foarte greu de gasit sau datorita faptului ca materia prima existenta nu era buna pentru alte domenii de productie a ceramicii.
In rind cu acestea pentru a obtine aceste materiale cu proprietati speciale isi gaseste intrebuintarea materialele prime sintetice asa ca diamantul si carbid de cremniu.
Necesitatea de acunoaste procesele de productie se stabilesc prin aceea ca delimiteaza posibilitatile folosii anumitor amestecuri de substanta, precizarea posibilitatii producerii articolelor cu forma mai economica de asemenea genereaza schimbari in proprietatile lor.

Ceramica astazi
Ceramica este stiinta si arta de a producere si utilizare a materialelor dure, care in general sint compuse din materiale neorganice si nemetalice. Aceasta cuprinde nu numai faianta, farfor, materiale refrectare, ceramica de constructie, emailuri, ciment si sticla dar si materialele nemetalice magnetice, monocristale sintetice.
Specializarea noastra este mult mai larga decit arta si stiinta producerii si utilizarii articolelor dure, formate in urma incalzirii materialelor prime la turnare, ia largeste sensul cuvintului grecesc keramos ce inseamna faianta dar si de asemenea are un inteles mult mai larg de cit definitiile date de dictionar. Prezenta dezvoltare a metodelor de producere si utilizarea a materialelor, care corespund cerintelor date, de asemenea noile calitati fac ca definitiile date sa fie mult mai limitate pentru scopurile noastre. Inventarea noilor materiale si metode de preluc-rare ne au facut sa ne largim domeniul de studiu in ceea ce priveste ceramica.Industria ceramicii
Industria ceramicii este una din cele mai dezvoltate ramuri ale industriei SUA (1959) cu volumul anual de productie cca 10 miliarde dolari. Volumul aproximativ al diferitor ramuri a industriei ceramicii le putem vedea din desenul 1:
Desenul 1. Volumul diferitor ramuri a industriei ceramice a SUA din 1954:
1 sticla pentru butelie; 2 sticla pentru geam; 3 sticla sortata; 4 alte tipuri de sticla; 5 fibre din sticla; 6 ciment hidrotehnic; 7 articole din ghips; 8 var; 9 farfor si faianta; 10 placi; 11 carbon si grafit; 12 conducte; 13 ceramica electroizolanta; 14 conducte emailate; 15 si 17 alte tipuri de articole; 16 caramida si cerepita; 18 samota; 19 materiale refractare; 20 materiale refractare
Sticla Lianti Ceramica Emailuri Ceramica Materiale Materiale Minerale speciale
fina de constructie refractare abrazive sintetice
Una din cele mai importante caracteristii a industriei ceramice este ca ea este baza succesului functionarii multor ramuri a industriei. Materialele refractare stau la baza functionarii metalurgiei, materialele abrazive sint necesrare in industria automobilelor si constructiilor de masini, articolele din sticla sint folosite nu numai pentru constructii dar si industria automobilelor ci si pentru electroindustrie si electronica, diferite tipuri speciale de magnetoceramica si electroceramica sint necesare pentru elaborarea diferitor instalatii de masurat electronice, masinelor de calcul si altor instalatii si masini.
Practic toate liniile de producere, intreprinderi sau constructii includ materiale ceramice. Instalatiile consructiilor moderne includ materiale ceramice deoarece ele poseda proprietati pretioase chimice, electrice, mecanice, termice si de structura. Desenul 1 ne arata volumul aproximativ a diferitor ramuri a industriei ceramice dar nu ne permite sa facem o concluzie referitor la insemnatatea diferitor tipuri de articole ceramice. O importanta mare practica a unor sau a altor materiale ceramice este stabilita de studierea intensiva a proprietatilor si a dezvoltarii producerii, foarte des costul lor poate fi neesential la studiere.
In asa fel importanta industri...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Faianta
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate