Trimite referat

Stiati ca ...

Anaconda (Eunectes murinus) - este cel mai mare sarpe din lume, atingand o lungime de 13-15 m si o greutate de 120-150 kg. Aceasta reptila enorma, de culoare cafenie, maslinie, cu pete negre, traieste pe tarmurile mlastinoase ale Amazonului si al afluentilor acestuia. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Estonia

Materie: Geografie
Accesari: 14.102
Download-uri: 2.873
Nota: 6.31 (1345 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Estonia
Publicitate:

Trimis de vancea oana
din 08 Septembrie 2009

Estonia (Eesti in estoniana) este o tara baltica in Europa de Nord cu capitala la Tallinn (Reval). Granita de vest a tarii o constituie Marea Baltica. In sud se invecineaza un alt stat baltic, Letonia, la est cu Rusia si la nord cu Finlanda, prin intermediul Golfului Finic. Estonia este o tara maritima: linia tarmului masuara 3.794 km, incluzand peste 1.500 de insule si insulite, majoritatea nepopulate. Estonia a aderat la Uniunea Europeana la 1 mai, 2004.

Cu un Produs Intern Brut de US$17.672 pe cap de locuitor, Estonia este cea mai bogata tara baltica si printre cele mai sanatoase economii ale noilor state membre a Uniunii Europene, la care a aderat in 2004. Totusi, PIB-ul este la aproximativ 60% din media UE.

Economia estona creste mult mai repede si decat tarile din Europa Centrala. Estonia este bine dezvoltata tehnologic, cu un sector puternic in informatica. Nivelul de trai si salariile continua sa creasca. Estonia este situata intre 57,3 si 59,5 grade latitudine si 21,5 si 21,8 longitudine, pe malul estic a Marii Baltice, intre Golful Finlandei si Golful Riga. Elevatie medie este de 50 de metri.

Tara este destul de saraca in resurse naturale, desi are depozite de calcar si turba. 47% din teritoriul tarii este acoperit cu padure si Estonia contine peste 1.400 de lacuri, desi majoritatea sunt foarte mici. Contine si aproximativ 1.500 de insule, cele mai mari fiind Saaremaa si Hiiumaa.
Cel mai inalt punct este Suur Munamägi in sud-estul tarii si cel mai mare lac este Lacul Peipsi, cu o suprafata de 3.555 km².

Estonia este o tara renascuta in 1991, prin destramarea imensului imperiu sovietic ( Uniunea Sovietica), cu o asezare geografica strategica prin relatia directa cu vecinii din nord, finlandezii, care i-au influentat mult comercial datorita capitalismului lor indelungat.

Estonienii se simt legati de Finlanda atat geografic cat si etnic, imprumutand mult din cultura si practicile lor. Deschiderea lor spre Vest i-a ajutat mult: mall-uri tipic occidentale, masini luxoase, restaurante si o viata vibranta de noapte cu cluburi si localuri de distractii ce au colorat imaginea mult timp prafuita a acestei tari.

Geografic tara este o campie vasta , cu cateva formatiuni de dealuri ce nu depasesc 300 m, si in rest multa, multa apa: 25% din teritoriu este format din lacuri si terenuri malstinoase iar granitele sunt stabilite in proportie de 80% tot de ape: Golful Riga in sud-est, Marea Batica in nord-vest si Golful Finlandei in nord-est....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Estonia
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate