Trimite referat

Stiati ca ...

Conform unei legende din secolul 19, Adevarul si Minciuna se intalnesc intr-o zi. Minciuna ii spune Adevarului: ''Astazi este o zi minunata!'', Adevarul se uita pe cer si constata ca ziua chiar era minunata. Ei petrec ceva timp impreuna, ca mai apoi sa ajunga la o fantana. Minciuna ii spune adevarului: ''Apa este foarte buna, hai sa facem o baie impreuna''. Adevarul, din nou suspect, verifica apa si descopera intradevar ca aceasta este foarte buna. Se dezbraca amandoi si incep sa faca baie. Deodata, Minciuna iese afara din apa, se imbraca cu hainele Adevarului si fuge. Furios, Adevarul iese afara din fantana si merge sa caute Minciuna pentru a-si recupera hainele. Oamenii, vazand Adevarul gol-golut, isi muta privirea cu ura si dispret. Dupa un timp, bietul Adevar se intoarce in fantana si dispare pe vecie, ascunzandu-si rusinea. De atunci, Minciuna face incojurul lumii, imbracat ca Adevarul, satisfacand nevoia societatii, pentru ca, oamenii, in orice caz, nu doresc sa vada Adevarul gol-golut.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Esentialul in pornirea unei afaceri

Materie: Economie
Accesari: 10.642
Download-uri: 2.774
Nota: 4.70 (2151 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Esentialul in pornirea unei afaceri
Publicitate:

Trimis de Antone Valeriu
din 21 Ianuarie 2011

Exista 3 forme principale de organizare a afacerilor: afacerea proprietate individuala, afacerea in parteneriat si corporatia. Cele mai numeroase sunt afacerile individuale. Dar, in termen de cifra de afaceri majoritatea afacerilor revin corporatiilor. Este totusi important sa se inteleaga diferentele intre cele trei forme de organizare, ca si avantajele si dezavantajele fiecaruia.

I. Afacerea proprietate individuala
O afacere proprietate individuala ("sole proprietorship") este cea care apartine unui singur individ (persoana fizica). A intra in afaceri ca persoana fizica este un lucru foarte simplu - pur si simplu, este numai o chestiune de a incepe operarea afacerii. Totusi, cele mai multe administratii orasenesti solicita ca pana si cele mai mici afaceri sa dispuna de o inregistrare (licenta).

Proprietatea individuala a unei afaceri are, pentru micile intreprinderi, doua avantaje importante:
* poate sa se formeze cu usurinta si fara prea mari cheltuieli, deoarece nu este necesara stabilirea unui statut sau altui act juridic similar;
* nu se platesc impozite corporationale pe profituri, desi castigurile firmei sunt contabilizate ca venituri personale ale proprietarului sau si se impoziteaza prin aplicarea impozitului pe venituri individuale; acest impozit se aplica indiferent daca aceste profituri se reinvestesc sau nu.
Proprietatea individuala a unei afaceri are, insa, si patru dezavantaje importante:
o este dificil pentru o persoana fizica sa obtina sume importante de capital;
o proprietarul este raspunzator in mod nelimitat pentru rambursarea datoriilor pe care le genereaza afacerea, ceea ce poate duce la pierderi mai mari decat fondurile investite initial in afacere;
o viata unui astfel de afacere este limitata la viata creatorului sau;
o transferul de proprietate este dificil....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate