Trimite referat

Stiati ca ...

O persoana obisnuita trecuta de 50 de ani a pierdut 5 ani din viata stand la cozi.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Esenta Envangheliei

Materie: Filozofie
Accesari: 2.473
Download-uri: 298
Nota: 5.09 (960 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Esenta Envangheliei
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Esenta Envangheliei (vestea buna)

Minunatul schimb 2 Corinteni 5:21
"Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El."

Este versetul ce ne deschide adevarul despre marele schimb ce s-a produs intre noi si Dumnezeu, unul din versetele chee a Noului Testament.Intrebare la care ma voi starui sa raspund este: "In ce consta estenta Evangheliei?"

Marele schimb care a avut loc, se lamureste astfel: Dumnezeu a luat tot raul, ce ne era cuvinit si l-a dat lui Isus, si Dumnezeu a luat tot bunul si desavirsitul ce-i apartinea lui Isus din cauza desavirsitei ascultari si ne le propune noua cu conditia ca credem in Isus, ca este Hristosul.(si pe aceasta piatra voi zidi. . . orcine crede ca Isus este Hristosul, este nascut din Dumnezeu. . . caci, daca nu credeti ca Eu sint (Iahve - Dumnezeu), veti murii in pacatele voastre) (Matei 16:18; 1 Ioan 5:1; Ioan 8:24)....Marele schimb consta din opt puncte.Isus a purtat pedeapsa noastra si ne propune rascumpararea pacatelor.

Diferenta intre rascumparare si iertare.

Iertarea: Cind, omul iarta el uita de toate necazurile care i-au fost provocate.

Rascumparare: La rascumparare se nimicesc toate dovezile existentei lor.

Demascarea invinuirilor diavolului
El ne facea sa ne judecam, sa ne mustram prin aducerea aminte de pacatele iertate.

Singele lui Hristos a spalat cu desavirsire pacatele noastre.

Isus a purtat suferintele si durerile noastre si ne propune vindecare si sanatate.

1 Petru 2:24
"El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentruca noi, fiind morti fata de pacate, sa taaim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati."

Isaia 53:4-5
"Totus, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui sintem tamaduiti."

Matei 8:16
"ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre."Isus a purtat suferintele si durerile noastre.Dumnezeu ne-a daruit vindecare si sanatate.Dumnezeu vrea ca noi mereu sa fim sanatosi. Vindecarea bolnavilor este parte indespensabila a fiintei Sale. Isus este vindecator.Isus a luat pacatul nostru si ne propune neprihanirea Sa.

2 Corinteni 5:21
"Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El."Marele preot vechi testamental si berbacul de ispasire (eliberare).Doi berbeci la intrerea in locul sfint in ziua ispasire:pe unul il junghie, si singele lui este folosit pentru rascumparare.Preotul isi punea minile pe al doilea berbec - de ispasire, - transferindu-i pacatul intregului popor.Acesta este chipul crucii lui Isus. El s-a facut pacat pentru noi.

Intelegerea neprihanirii:
-este un dar
-este neprihanire lui Hristos transmisa noua
-nu este neprihanirea noastra
-noi insine nu putem sa ajungem la acest nivel al neprihaniri, la care sintem acum.

Isus a luat moartea noastra si ne propune viata Sa.

Romani 6:23
"Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vecinica in Isus Hristos, Domnul nostru."Ce-i asta moartea?nu este fizica, este moartea duhovniceasca.Ce-i asta viata?"Zoe" - Insusi viata lui Dunmezeu. (cuvinte grecesti)Cind omul se intoarce la Isus, duhul lui se umple de insus viata lui Dumnezeu.

Ioan 1:4
"In El era viata, si viata era lumina oamenilor."Dumnezeu Tatal - "Zoe"
Dumnezeu Fiul - "Zoe"Viata lui Dumnezeu in duh - lumina Lui in noi.

Ioan 10:10 "Hotul nu vine decit sa fure, sa junghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug."Lucrurile diavolului.Isus a venit sa ne daruiasca "zoe".Cum are loc aceasta?cind noi ne marturisim pacatele si caim de facute si venim la Hristos.

Ioan 3:16 "Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica."Duhul nostru se umple cu viata lui Dumnezeu.Isus a luat saracia noastra si ne propune noua plinatatea Sa.Crucea lui Hristos Isus se rasfringe asupra tuturor sferelor din viata noastra.

Versetul de la 2 Corinteni 8:9 este scris din cauza saracii Bisericii Primare. In capitolul 8 Pavel spune despre darurile de buna voie, strinse pentru biserica din Ierusalim.

2 Corinteni 8:9
"Caci cunoasteti harul Domnului nostru Isus Hristos. El, macar ca era bogat, s-a facut sarac pentru voi, pentruca prin saracia Lui, voi sa va ?mbogatiti."Cind Isus a luat saracia noastra?Sensul cuvintului "saracie".

2 Deuteronom 28:48 - patru aspecte a saraciei complecte.
"vei sluji in mijlocul foamei, setei, goliciunii si lipsei de toate, vrajmasilor tai, pe cari-i va trimete Domnul impotriva ta. El i...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Esenta Envangheliei
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate