Trimite referat

Stiati ca ...

Mai mult de 15% din populatia SUA cred ca Barack Obama este musulman, el fiind de fapt crestin.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Energia nucleara

Materie: Fizica
Accesari: 28.615
Download-uri: 4.982
Nota: 5.42 (3083 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Energia nucleara
Publicitate:

Trimis de ANA MARIA
din 08 Noiembrie 2007

Energia nucleara poate sa-si aduca o contributie cardinala la solutionarea problemelor energiei care confrunta dintotdeauna lumea in care traim.

Energia nucleara prezinta o serie de avantaje substantiale fata de energia clasica: spre deosebire de carbune si petrol, care polueaza aerul, energia nucleara are un caracter poluant foarte redus si perfect controlabil: nu degradeaza pamantul, poluarea apei este neinsemnata, perfect controlabila, iar degajarea de gaze radioactive in cursul functionarii reactoarelor este reductibila la nivele acceptabile prin tehnologia de retinere folosita la toate reactoarele moderne.

Problema deseurilor radioactive ramane insa o mare responsabilitate pentru viitorul omenirii, deoarece o parte considerabila din aceste deseuri au o perioada de injumatatire care le face periculoase timp de mii de ani si nu exista nici o metoda generala acceptata de stocare a lor.

In prezent aceasta problema s-a rezolvat prin depozitarea barelor de combustibil consumat si a deseurilor radioactive in containere de otel asezate in minele de sare parasite sau prin introducerea barelor intr-un material asemanator sticlei si prin ingroparea lor sau depozitarea deseurilor in constructii la suprafata pana cand vor fi gasite solutii si metode de distrugere geologica acceptabile.

O alta problema este ridicata de caldura emanata prin apa de racire a reactoarelor. Energia nucleara implica costuri de productie mai scazute decat ale carbunelui.
In acest context, tarile industrializate importatoare de materii prime energetice, petrol sau carbune isi vor reduce importurile implicit isi vor dezvolta economia.

Utilizarea energiei nucleare in scopuri pasnice este o mare speranta energetica. Trebuie sa amintim ca sistemele reactoarelor termice nu reprezinta decat o contributie temporara la aprovizionarea lumii cu energie pentru o perioada comparabila cu cea a petrolului.

Pe termen lung va trebui sa se recurga la sisteme cu neutroni rapizi, la suprageneratoare, ceea ce va face ca nuclearizarea sa poata contribui pe timp indelungat la solutionarea problemelor energetice ale lumii in alti termeni decat o face carbunele, dar degradand mult mai putin mediul.

Nuclearizarea ridica insa si alte probleme. Se considera ca trebuie pastrata integral conceptia dezvoltarii prioaritare de perspectiva a energeticii nucleare in acele regiuni in care ea se dovedeste a fi eficienta economic si necesara in conditiile balantei de combustibil, cu luarea, desigur, in considerare a masurilor de intarire a securitatii Centralelor Nuclaro-electrice (CNE).
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Energia nucleara
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate