Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Energia electrica

Materie: Chimie
Accesari: 25.987
Download-uri: 5.218
Nota: 6.51 (1968 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Energia electrica
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Viata moderna nu poate fi conceputa fara energie electrica. Astfel, cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate daca nu ar fi existat energia electrica. Aceasta e folosita pretutindeni. Presupunand ca, brusc, am fi lipsiti de energie, iata ce s-ar intampla : lipsa luminii electrice,caderea sistemelor informatice,probleme imense cu transporturile (tramvaie, trenuri, avioane, masini cu sistem de aprindere etc.) ; cele care vor ramane, vor putea fi folosite doar in timpul zilei la capacitate maxima (lipsa luminii pentru faruri)un gol imens in domeniul comunicarii (telefoane de orice fel, aparate radio, TV, internet)

Si toate acestea doar la o privire fugara asupra importantei energiei.Modalitati de producere a energiei electrice. Exista numeroase modalitati de producere a energiei. Dintre acestea le amintesc pe cele alternative :Energia solara - intens mediatizata ca o sursa de energie nepoluanta si gratuita, aceasta e departe de a furniza suficienta putere electrica.

Energia eoliana - principalele caracteristici: energie putina, nu e constanta,Energia mareelor,Energia geotermala. Cele mai raspandite cai de producere a energiei electrice sunt prin intermediul hirdrocentralelor, termocentralelor si a atomocentralelor.Cateva date statistice legate de productia de energie electrica.

Asa cum se observa din tabel, unele tari se bazeaza aproape exclusiv pe una din cele trei variante. Astfel, in Franta, 73.2% din productia de energie e realizata cu ajutorul atomocentralelor. In Polonia, 97.3% e realizata termic (in termocentrale). In Norvegia, din total, 99.64% e din hidrocentrale. Romania are 76.98% e obtinuta din termocentrale, restul in hidrocentrale (in anul 1994). Centrala atomica de la Cernavoda a fost inchisa din nou in noaptea dinspre 26 spre 27 mai 2001.

In 1997, Canada, Mexic si Statele Unite au globalizat 86% din consumul de energie si 80% din productia de energie din cele doua americi (de sud si de nord). Aproximativ 57% din energia produsa in America e termica (carbuni, petrol, gaze naturale); 25% de hidrocentrale, 16% nucleara iar geotermala si alte surse neconventionale 2%. In 1997 energia generata in America a totalizat circa 1.083 gigawati, aproximativ o treime din totalul mondial.

California conduce intreaga lume prin metodele alternative de producere a energiei prin sursele sale nepoluante: vant, soare si surse geotermale. In 1992, California detinea mai mult de jumatate din energia geotermala obtinuta, peste 80% din energia eoliana si 99% din capacitatea energiei solare obtinute la nivel global. Si totusi, acestea trei impreuna reprezinta mai putin de 6% din energia totala generata de California.

Potential, SUA ar putea indruma lumea in dezvoltarea unor surse noi de energie. Industria de aparare a SUA produce cele mai profesionale produse de inginerie, metale si calculatoare. Aceste cunostinte sunt necesare pentru a beneficia pe deplin de noile surse energetice din lume.

Infiintat de catre Peter Meisen, care este si Directorul Executiv al acestui institut, GENI (Global Energy Network Institute) reprezinta un institut la nivel mondial, non-profit ce are ca scop gasirea de solutii pentru problemele enegetice globale.

In acest sens institutul are in vedere realizarea unui proiect la scara mondiala ce presupune conectarea tuturor retelelor de energie deja existente, realizandu-se astfel o retea mondiala. Aceasta s-a constatat a fi prioritatea numarul 1 la nivel planetar, in urma unui studiu efectuat la nivel global. Acest studiu punea urmatoarea intrebare:

Cum facem intreaga lume sa lucreze 100% pentru umanitate, in cel mai scurt timp posibil prin cooperare spontana fara a afecta negativ natura si fara a se creea dezavantaje pentru nimeni?

Acum doua decenii s-a ajuns la concluzia ca o furnizare suficienta de electricitate asigura un standard decent de viata. Astazi, apeland la sursele de energie ale planetei, nevoile intregii umanitati pot fi indeplinite.

Beneficiile acestui proiect sunt enorme si dovedite. Proiectul cuprinde 190 de natiuni care urmeaza sa coopereze zilnic pentru beneficiul general.Interconectarea retelelor electrice intre tari si continente va avea un impact pozitiv net imens asupra planetei. Astfel: va creste nivelul de trai universal, va creste comertul, cooperarea si va intari pacea mondiala creste eficienta energiei si dezvoltarea sustinuta reduce schimbarea climatului datorata folosirii curente de combustibili fosili si a reziduurilor nucleare stabilizeaza cresterea populatiei mondiale

Dupa cum spuneau si unii experti internationali,
"O retea globala de energie are un sens enorm" (Al Gore, US Senator);
"O cale vasta si vizionara de a construi pacea" (Walter Hickel, Guvernator Alaska)
"O solutie generala si stiintifica la problemele umanitatii" (Ron Williams, Director Research&Developement la General Motors)
"Cel mai important obiectiv planetar" (Buckminster Fuller, Critical Path)
Obiect...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Energia electrica
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK