Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Emotie de toamna -argumentare ca e opera lirica

Materie: Romana
Accesari: 25.521
Download-uri: 2.949
Nota: 6.63 (2075 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Emotie de toamna -argumentare ca e opera lirica
Publicitate:

Trimis de
din 28 Ianuarie 2011

Genul liric cuprinde creatii litarare ce exprima direct idei,ganduri, sentimente,trairi.„Vocea" care comunica aceste sentimente prin intermediul figurilor de stil si al imaginilor artistice apartine eului liric. Acesta ilustreaza totdeauna o anumita ipostaza umana-contemplator al naturii,om singuratic,indragostit,artist etc.Prezenta sa poate fi marcata prin persoana I si aII-a a verbelor,a pronumelor/adjectivelor,prin interjectii,prin formule de adresare diresta la vocative sau imperative, sau prin elemente nonverbale cu valoare expresiva.O alta trasatura a operei lirice este data de structura prozodica specifica:strofele,ritmul, rima si masura,care dau muzicalitate si contribuie la comunicarea mesajului.

Asemenea trasaturi apar ilustrate in poezia "Emotie de toamna" de Nichita Stanescu.De altfel el este cunoscut ca un mare poet contemporan care a scris multe creatii lirice in care a folosit metafore neobisnuite,originale prin care se face remarcat.Aici el foloseste metafora sosirii toamnei pentru exprimarea sentimentelor de neliniste fata de o iubire care e pe cale sa se destrame.Teama despartirii creste cu cat gandul merge mai departe.Totusi sentimentul iubirii nu dispare ci este transpus de catre alt plan,al cunoasterii,al creatiei.Astfel dragostea apare in conexiune cu natura,pregatita pentru salvarea sentimentului nobil....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK