Trimite referat

Stiati ca ...

Scoica lighean - uriasul scoicilor traieste in Oceanul Indian. Cochilia sa cu diametrul de 1-1.5 m de culoare alb-murdar prezinta santuri si coaste pronuntate cu marginile ondulate si ascutite.Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Elaborarea produselor noi.

Materie: Marketing
Accesari: 7.076
Download-uri: 3.176
Nota: 6.61 (2551 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Elaborarea produselor noi.
Publicitate:

Trimis de
din 26 Mai 2009

Din punct de vedere economic, existenta unei intreprinderi nu se justifica decit prin producerea si livrarea pe piata a unor produse destinate satisfacerii nevoilor consumatorilor. Ca element de prima insemnatate al mixului de marketing, produsul se refera, de fapt, la finalitatea activitatii firmei, el putind lua forma unor bunuri materiale, servicii sau combinatii ale acestora. In ultima instanta, produsul este masura activitatii firmei, oglinda volumului, structurii si calitatii acesteia. Pe de alta parte, asa cum bine remarca literatura de specialitate, prin destinatia sa. „produsul constituie mesajul principal adresat pietei de catre firma, mijlocul central de legatura cu piata si, totodata, justificarea economica si sociala a existentei firmei".
Conceptia clasice defineste produsul drept o insumare de atribute si caracteristici tangibile, fizice si chimice, reunite intr-o forma identificabila si menite sa intregeasca satisfacerea consumatorului, cum sunt: pretul, designul, ambalajul, marca, prestigiul unitгtii de desfacere si serviciile oferite impreuna cu bunul in cauza (garantia, service-ul. instructiunile de utilizare, aranjamentele de livrare, facilitгtile acordate, etc.).
Produsul nu este un scop in sine, ci mai degraba un mijloc prin care cumparatorul оsi rezolve nevoile resimtite sau obtine anumite satisfactii sau avantaje. De fapt, bunurile ce fac obiectul actului de vinzare-cumpгrare sunt simbolizгri ale dorintelor si aspiratiilor cumparatorului, ale comportamentului si personalitгtii acestuia. Intr-un asemenea context conceptul de produs acoperг toate elementele fizice, estetice, emotionale si psihologice pe care le cumpгrг o persoana in cadrul procesului de schimb.
In sens restrins, produsul nu este altceva decit un „obiect rezultat al unui proces natural sau de prelucrare, cu anumite caracteristici utile, fizice si chimice, asamblate intr-o forma foarte usor de identificat si de recunoscut si avind o denumire general acceptata. O asemenea definitie nu scoate insa in evidenta atributele produsului care are o atractie specificг pentru cumparator. De aceea, produsul trebuie considerat si prezentat intr-o conceptie de sistem, ce inglobeaza, alaturi de substanta materiala a bunului, intreaga ambianta ce-1 inconjoara, formatг dintr-o paleta relativ larga de elemente acorporale. Aceasta, cu atit mai mult cu cit produsul reprezintг ansamblul elementelor ce declanseaza cererea consumatorului pe piata, extinderea coordonatelor unui produs peste conturul sau material fiind ceruta de procesul de diversificare si nuantare a nevoilor de consum, nuantare care, la rindul ei, declanseaza o selectivitate crescind din partea purtatorilor cererii....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Elaborarea produselor noi.
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate