Trimite referat

Stiati ca ...

Urechile mari ale fenecului ii permit sa auda animalele ce se misca la o distanta de pana la 1,5 km.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Dumnezeu exista! - eseu

Materie: Religie
Accesari: 7.212
Download-uri: 510
Nota: 5.49 (1770 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Dumnezeu exista! - eseu
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 31 Martie 2009

In timpul citirii articolului incriminat am fost obsedat de ideea: exista batatura care tocmai ma sacaie? Daca nu ne referim la o numire expresa „Dumnezeu, caruia oamenii iI sunt asemanatori” exista o entitate careia cosmosul, galaxiile, planetele, flora si fauna acestor planete i se supun.
*
Este o LEGE a firii careia bogat sau sarac, inalt demnitar sau maturator de strada, chiar floare, animal sau mineral i se supun. Suntem indreptatiti sa o numim Dumnezeu, Allah, Buda sau Brahma functie de limba sau confesiunea folosita. Pana si cosmosul in ciclicitatea sa se supune acestui tip de Dumnezeu.

Garantat NU CREDE IN EXISTENTA LUI DUMNEZEU cel care ignora, dispretuieste sau insulta celelalte religii. Biblia, Talmudul, Coranul si alte similare sunt carti sfinte care descriu la diferite nivele de intelegere Legea Firii indiferent de numele dat ei.

Eu cred in Dumnezeu si ma supun lui. Chiar daca o fac obligat de Legea Firii si nu din proprie initiativa.

De fapt nu exista atei. Cinstit sau necinstit fiecare are un sef caruia i se supune neconditionat. Acela este Dumnezeul lui. De ce nu putem admite ca multi au avut drept Dumnezeu pe Stalin sau Lenin? Si totusi ei nu puteau ignora Legea Firii adevaratul Dumnezeu, care le dirija viata.

Existenta lui Dumnezeu nu poate fi pusa la indoiala, cum nu ne indoim de aerul pe care, desi nu-l vedem, il respiram.

Putem sa ne intrebam insa care este adevaratul Dumnezeu: Buda, Allah, Brahma sau cel al crestinilor? Similar am putea intreba care este adevaratul aer respirabil: cel din China, India, Arabia sau Europa?. Cine nu sesizeaza absurditatea acestor intrebari NU CREDE IN EXUSTENTA LUI DUMNEZEU. El ia in deradere, profaneaza Dumnezeul care exista incontestabil.

Ca si in referatul incriminat sa incep cu inceputul. Dar cu adevaratul inceput.

Geneza a fost dictata de Dumnezeu lui Moise. Evreii au avut grija ca textul dictat sa fie intangibil, in sensul ca multiplicarea sa se poate face NUMAI conform cu originalul, nimeni nu are voie sa interpreteze sau sa modernizeze. Textul vechiului testament din Biblia romaneasca este mai mult decat interpretabil. Am comparat textul Bibliei din internet. In 2 ani a fost adaptat politicii liberale. E de nerecunoscut. Este dogmatic in dificultate fata de Biblia familiei ramasa de la strabunica. Iata de ce unii se intreaba daca exista Dumnezeu. Eu as fi mai pragmatic: Este Cuvantul lui Dumnezeu interpretabil?

Daca Brahma este cosmosul, Dumnezeul lui Moise locuieste in „ceruri”, propria sa creatie din jurul pamantului. Textele ramase de la Moise nu fac nici o vorbire despre crearea cosmosului. Din contra, in ziua IV Dumnezeu stabileste soarele ca reper al zilei si luna ca reper al noptii. Deci soarele si luna existau in afara creatiei, daca nu le consideram eronat ca simple ornamente pe firmamentul cerului creat in prima zi.

Adam nu a fost creat prin Cuvantul Divin ci a fost modelat din lut de Dumnezeu cu Propria sa Mana. Dupa ce a suflat asupra lui dandu-i viata, a modelat pe Eva din coasta sa. Deci viata este conditionata de Suflul Divin, iar Eva a mostenit viata fiind modelata dintr-o coasta vie. Viata din viata, proprietate care a fost oferita si Evei spre a procrea. Actuala Biblie deformeaza cras acest adevar, pacat!

O fi Dumnezeu atotstiutor spre a plasa pamantul la distanta optima de soare, spre a crea atmosfera cu procent optim de oxigen si asa mai departe. Dar asta intra in conflict grav cu afirmatia din Geneza: „Dumnezeu a creat pe Adam asemanator lui” Ca Adam sa poata fi asemanator lui Dumnezeu, Acesta ar trebui sa se fi adaptat habitatului pamant, cu alte cuvinte sa fie propriu acestei planete. Ori nu poti crea, chiar daca si numai prin cuvant, planeta pe care te afli. Poti cel mult sa creezi cerul albastru din jurul ei si sa faci posibila vederea puzderiei de stele care-l populeaza.

Deci Dumnezeu exista! Ca vrem, ca nu vrem, toata viata ne-o petrecem sub voia Domnului respectand Legea Firii caci suntem pamanteni si depindem de toate creatiile sale. Iertat sa-mi fie pacatul daca fac o blasfemie : Daca Dumnezeu exista de ce nu este trecut in cartea de telefon? L-ar putea gasi ori cine chiar fara popi!

Ca om sunt o entitate minora, minuscula fata de alte creatii Divine. Dar, fata de restul vietuitoarelor am o calitate: Dumnezeu a suflat si asupra mea prin viata data exclusiv lui Adam. Exista milioane de vietuitoare in regnul animal din care fac parte dar numai eu, omul, posed sufletul Divin. Restul faunei si a florei au fost create prin Cuvant. Au viata, dar diferita de a mea.

Diferenta consta in aceea ca Dumnezeu se afla in mine si am, de la El, liberul arbitru. Un tigru ma poate sfasia pentru a-si potoli foamea. Neavand liberul arbitru el nu pacatuieste cu nimic. Nici eu nu pacatuiesc daca tai porcul de Ignat spre a prepara racituri. Dar daca vanez pentru simpla mea placere pacatuiesc de moarte, desi las cadavrele drept hrana celorlalte creatii Divine.

Sa ne reamintim cele 10 porunci di...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Dumnezeu exista! - eseu
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate