Trimite referat

Stiati ca ...

Cele mai mari frunze le are palmierul rafie de pe malurile Amazonului. Frunzele acestui palmier ajung pana la 22m lungime si circa 12 m latime. 10 oameni se pot adaposti sub asemenea frunza

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Dumnezeu Creatorul

Materie: Religie
Accesari: 9.966
Download-uri: 3.826
Nota: 6.35 (2155 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Dumnezeu Creatorul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 31 Martie 2009

Toata faptura vazuta si nevazuta a fost creata de Dumnezeu din iubire. Omul, coroana intregii creatii, are menirea cea mai inalta dintre toate fapturile; aceea de a sta intr-o neintrerupta legatura cu Creatorul sau cu Parintele sau Ceresc, pentru a-i cunoaste voia si a o implini. Cunoscandu-L pe Dumnezeu si implinindu-i voia, omul poate sa ajunga la desavarsire si la mantuire.

Revelatie naturala:
Prin revelatie naturala intelegem toate invataturile despre existenta si insusirile lui Dumnezeu, pe care le desprindem cand privim cu luare-aminte la toata zidirea lui Dumnezeu. Asa cum o creatie libera vorbeste si despre autorul ei, la fel si ordinea, frumusetea si armonia din natura marturisesc un Facator atotputernic, un ziditor iscusit si atotintelept.

Fericitul Augustin spunea: "Intreaba lumea, podoaba cerului, si vezi daca nu-ti raspunde dupa intelegerea ei: <<Dumnezeu ne-a creat!>>"

Revelatia divina sau descoperirea dumnezeiasca este actiunea prin care Dumnezeu se descopera oamenilor, adica le face cunoscuta voia Lui, dorintele si poruncile Lui pentru ca ei sa-L adore cu vrednicie, sa-i implineasca voia si, prin acestea, sa ne mantuiasca.

Revelatia ajunge la oameni prin doua cai: calea naturala si calea supranaturala.

Revelatie supranaturala:
Revelatia naturala nu ne este insa de ajuns pentru mantuire. De aceea, Dumnezeu vine sa Se descopere oamenilor direct prin Revelatia supranaturala. Astfel, primim de la Dumnezeu adevaruri de trebuinta pentru mantuire pe care le intelegem numai prin credinta.

Revelatia supranaturala a fost transmisa de Dumnezeu in mod direct sau prin alesii sai anume ingeri, prooroci, trimisi si, deseori,a fost insotita de semne si minuni, aratand prin aceasta ca toata creatia ii este supusa.

Dumnezeu S-a descoperit lui Adam si Evei, patriarhilor, lui Moise, profetilor, iar la plinirea vremii, prin Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul Sau. Descoperirea divina, in persoana Domnului nostru Iisus Hristos este punctul cel mai inalt al Revelatiei divine supranaturale, prin El refacandu-se revelatia dintre om si Creator.

Revelatia supranaturala s-a incheiat odata cu ultima scriere a Noului Testament. Cele doua forme ale Revelatiei divine sunt intr-o deplina unitate.

Facerea lumii

Pe un drum de munte s-au intalnit doi tarani. Unul dintre ei, mai rautacios, l-a intrebat pe celalalt:
-Am auzit ca mergi des la Biserica si te rogi mult. Dar de unde stii tu ca exista Dumnezeu?
Ca si cand nu l-ar fi auzit, celalalt taran l-a intrebat la randul sau:
-Spune-mi, crezi ca vitele noastre au fost azi la pasune?
-Da, cu siguranta, priveste pamantul moale, este plin de urmele lor!
-E, acum priveste si tu soarele ce tocmai a rasarit peste dealuri, priveste padurea inverzita din fata noastra, priveste-te pe tine si pe oamenii din jurul tau! Toate acestea sunt urmele mainilor lui Dumnezeu Atotputernicul si Atottiitorul. Cum sa fi fost facute toate acestea, daca nu din iubirea lui Dumnezeu, si pentru ce sa le fi facut El asa cum sunt daca nu tot pentru iubire? Mai incape indoiala?

SFARSIT
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Dumnezeu Creatorul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate