Trimite referat

Stiati ca ...

Bautura Pepsi s-a "nascut" pe 16 iunie 1903 cand Caleb Bradham a obtinut licenta pentru a produce licoarea magica. Bautura era initial preparata cu zahar, vanilie, uleiuri rare si cola (un arbore tropical ale carui fructe au virtuti euforizante si stimulative).

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Drepturile Copilului

Materie: Diverse
Accesari: 17.686
Download-uri: 7.515
Nota: 7.30 (3408 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Drepturile Copilului
Publicitate:

Trimis de CyberGhost
din 21 Noiembrie 2004

Drepturile omului
Drepturile omului reprezinta principalele conditii care permit fiecarei persoane sa-si dezvolte si sa-si foloseasca cat mai eficient calitatile : fizice ,intelectuale ,morale ,socio-afective si spirituale. Ele decurg din inspiratia tot mai mare a omenirii la o viata in care demnitatea si valoarea fiecaruia este respectata si protejata.

Conventia Europeana a Drepturilor Omului
Conventia Europeana a Drepturilor Omului este o conventie adoptata in 1850 de catre Consiliul European si intrata in forta in 1953.Conventia este o organizatie interguvernamentala al carui numar de membri a crescut de la 14 state europene din 1953 la 25 in 1996.Conventia Europeana a Drepturilor Omului este preocupata in special cu importanta politica si civila a Drepturilor Omului pentru statele membre. Ea protejeaza majoritatea drepturilor incadrate in declaratia universala a drepturilor omului.

Drepturile incluse sunt :

dreptul de a avea o viata
dreptul libertatii de sclavie
dreptul libertatii de a vorbi
dreptul de a nu fi torturat
dreptul la intimitate
dreptul de a nu fi discriminat

Conventia Europeana a Drepturilor Omului a infintat Comisia Europeana a Dreptrurilor Omului si Tribunalul European al Drepturilor Omului ,amandoua fiind situate in Strasbourg ,pentru a intari conventia.

Tribunalul European al Drepturilor Omului
Tribunalul European al Drepturilor Omului a fost infiintat de participantii Conventiei Europeana a Drepturilor Omului in 1850 din cauza activitatilor guvernamentale.Dupa terminarea celui de-al II Razboi Mondial si in special din cauza atrocitatilor desfasurate de catre Germania Nazista majoritatea guvernelor din Europa a fost de acord ca trebuie supravegheate caile in care natiunile isi trateaza cetatenii.

Procesele criminalilor de razboi la Nürnberg a aratat ca un tribunal international ar putea sa mearga. Asa ca aceasta Conventi a infiintat Tribunalul si statele au putut sa dea in judecata alte state pentru cetatenii lor. In zilele noastre cetatenii pot da in judecata propriile guverne aceasta fiind cauza celor mai multe cazuri.

Conventia protejeaza drepturile de baza ca dreptul de a se exprima .Fiecare drept este exprimat in general si amanuntit si este de obicei subiect la o serie de exceptii.Tribunalul este asistat de Comisia Europeana pentru Drepturile Omului.Aceasta comisie stabileste daca este necesar aparitia cazului la Tribunal sau daca se poate ajunge la un aranjament.Rolul acestei comisii este vital deoarece un numar foarte mare de indivizi ,la cea mai mica abatere ,inainteaza caz la Tribunal pe motiv ca drepturile lor au fost incalcate.

Declaratia Universala a Drepturilor Omului
Declaratia Universala a Drepturilor Omului a avut loc in 1948. Obiectivul ei a fost si este incurajarea respectarii drepturilor omului si libertatilor acestuia. Ea promoveaza drepturile personale ,civile ,politice, economice, sociale si culturale ale omului. Printre drepturile mentionate in declaratie sunt:

dreptul la viata
dreptul la libertate
dreptul la securitate
dreptul la un proces corect
dreptul de a fi considerat nevinovat pana la dovada contrara
dreptul la intimitate
dreptul de a gandi liber
dreptul de a se exprima liber
dreptul la o opinie proprie
dreptul de a alege o religie
dreptul la educatie


...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Drepturile Copilului
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate