Trimite referat

Stiati ca ...

Caracatita are pupila dreptunghiulara.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Determinarea densitatii lichidelor cu picnometru

Materie: Medicina
Accesari: 8.306
Download-uri: 1.275
Nota: 5.01 (1351 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Determinarea densitatii lichidelor cu picnometru
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Prin definitie , masa unitatii de volum dintr-un corp oarecare este masa sa specifica sau densitatea absoluta. d = m/V-Din care "d" este densitatea solidului, "m" este masa solidului, si "V" este volumul solidului.

Determinarea densitatii mecesita cantarirea mesei si masurarea volumului corpului.Dintre aceste doua operatii cantarirea se poate face cu o precizie mult mai mare decat evaluarea volumului, operatie dificila si afectata de erori insemnate.

De aceea se va cauta sa se substituie masurarea volumului printr-o operatie mai precisa - cum ar fi o alta cantarire - si deci sa se determine V pe cale indirecta.Ceea mai exacta metoda de determinarea densitatii este metoda picnometrului.

Determinarea densitatii cu ajutorul picnometrului
Picnometrul este in principiu, un vas (flacon) de sticla "A" de capacitate cunoscuta, invariabila si bine determinata. Este prevazut cu un capacel "C" slefuit care se inchide ermetic.
Petru determinare se cantareste picnometrul gol, apoi cu 1cm3 apa distilata. Se cantareste separat lichidul care urmeaza a fi studiat, ce se introduce apoi in picnometrul o cantitate de 1cm3.

Picnometrul este folosit pentru a masura volumul lichidului, prin urmatorul mod: -se cantareste mai inainte picnometrul gol,dupa ce se masoara picnometrul cu 1cm3 de apa distilata, ca sa se constate densitatea apei distilate la volumul de 1cm3 ,care va fi o referinta pentru a cunoaste densitatea lichidului.

-se umple picnometrul de 1cm3 apa distilata.
-se introduce in picnometru lichidul studiat de 1cm3-se cantareste picnometrul cu solidul in picnometru.
Stiind desitatea unei cantitati de 1cm3 de apa distilata, si din masurarea a 1cm3 de lichid rezultand densitatea lichidului Stiind ca densitatea are formula de d = m/V se calculeaza densitetea lichidului.

Calculele folosite pentru determinarea densita sunt urmatoarele:
a' = Masa unui volum de 1cm3 apa distilata
v' = Masa unui volum de 1cm3 de solutie testata

a= a' care este si densitatea apei distilate
v= v' care este densitatea lichidului masurat


...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Determinarea densitatii lichidelor cu picnometru
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate