Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Despre poluare

Materie: Diverse
Accesari: 19.926
Download-uri: 3.346
Nota: 6.96 (3263 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Despre poluare
Publicitate:

Trimis de tokio_hotel_fan
din 21 Ianuarie 2008

Poluarea din orasul meu

Orasul meu ca si alte orase din lume este amenintat de poluare. Dar ce este poluarea? Si eu mi-am pus acesta intrebare . Haideti sa aflam impreuna!

Poluarea este procesul prin care aerul, apa si solul devin nocive(vatamatoare pentru sanatate ) datorita materialelor reziduale (resturi ale proceselor tehnologice),a deseurilor industriale,a gazelor de esapament.

Anumite materiale folosite in constructii au un efect negativ asupra mediului (cimentul,vopseaua,materialele metalice,masele plastice).

Acum ca stim ce este poluarea si factorii care o produc sa aflam si i care sunt procesele si masurile de siguranta pentru oprirea ei.

ELIMINAREA DESEURILOR DIN APA
Se realizeaza in statii de epurare de unde apa este reintodusa in circuitul ei natural .

In cazul in care apele uzate nusunt epurate ele devin surse de poluare a mediului inonjurator.

Pentru a mentine in stare nealterata factorii de mediu ,a preveni si combate fenomenele care duc la poluare trebuie sa se respecte prevederile Legii protectiei mediului.

COMBATEREA POLUARII:

Implica activitati care au scopul de a limita si corecta efectele negative ale poluarii.

Lupta impotriva poluarii este o datorie a noastra , a tuturor cei care dorim sa ne bucuram de aer curat ,de legume s fructe sanatoase, de apa potabila ,de medii de activitate nepoluate.

Romania a adoptat o serie de masuri avand ca scop integrarea in politica de protectie a mediului inonjurator pe care o are Uniunea Europeana.

Aceste masuri au ca obiectiv asigurarea unei protectii reale, neintrerupte a mrediului dintre care cele mai importante sunt:

-construirea de statii de epurare a apei ;
-modernizarea gropilor de gunoi;
-ridicarea nivelului de securitate nucleara;
-controlul poluarii industiale si a substantelor chimice utilizate in procesele industriale
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Despre poluare
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK