Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Cuartul fumuriu-piatra semipretioasa

Materie: Diverse
Accesari: 3.154
Download-uri: 114
Nota: 5.46 (1529 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Cuartul fumuriu-piatra semipretioasa
Publicitate:

Trimis de Miley_Cyrus_
din 20 Ianuarie 2011

Un esantion de cuart fumuriu reprezinta o achizitie frumoasa pentru orice colectie de minerale.aspectul fumuriu poate fi determinat de o serie de influente naturale.

Asemenea tuturor formelor de cuart,fiecare molecula a varietatii fumurii este alcatuita dintr-un atom de siliciu,combinat cu doi atomi de oxigen.Prin urmare,cuartul este un membru al clasei minerale a oxizilor-un oxid de siliciu.

Cristalele de cuart fumuriu se incadreaza in sistemul trigonal de simetrie.La exterior,ele au,de regula,forma de piramida sau de prisma cu sase fete.Cuartul fumuriu se ingalbeneste atunci cand este incalzit la temperature intre 300 si 400 grade Celsius.

Cuartul fumuriu se gaseste in cavitatile din pregmatite sau din alte roci formate prin activitate magmatica in maruntaiele Pamantului.Cele mai bune zacaminte de cuart fumuriu se gasesc in urmatoarele tari:Brazilia,Egipt,Madagascar,Scotia,Africa de Sud,Sri Lanka,Elvetia si SUA....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK