Trimite referat

Stiati ca ...

Unul din 10 oameni din lume traieste pe o insula.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Constantin Brancoveanu

Materie: Istorie
Accesari: 14.008
Download-uri: 2.768
Nota: 7.51 (2595 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Constantin Brancoveanu
Publicitate:

Trimis de turmacu gianina valentina
din 12 Martie 2008

Vita de Brancoveni, viitorul domn s-a nascut in satul cu acellasi nume din judetul Olt. A ramas orfan de tata de mic. In 1674 i-a murit fratele, Barbu la Constantinopol; Constantin Brancoveanu devine singurul mostenitor al uriasei averi a lui Matei Basarab si unul dintre cei mai bogati boieri din tara.

Turcii chiar ii ziceau "Printul de aur”.
Pana sa urce pe tron, Brancoveanu a fost pe rand: paharnic, logofat, postelnic, mare spatar, mare logofat. Ca logofat al domnitorului Serban Cantacuzino ( 1678-1688 ) s-a ocupat de tiparirea primei traduceri in limba romana a Bibliei (1688).

La sfarsitul anului 1688, la 34 de ani a ocupat tronul Tarii Romanesti.Incercand sa-i indeparteze pe greci, marii boieri din Tara Romaneasca l-aufacut domn aproape cu forta.

Personalitate Europeana
In istoria Europei medievale, Constantin Brancoveanu s-a remarcat ca un mare om politic si fin diplomat. Domnind intr-o zona fierbinte a Europei, Brancoveanu a trebuit sa lupte impotriva expansiunii otomane, care ameninta stabilitatea continentului. Pentru aceasta, a recurs la aliante strategice cu vecinii, urmarind pastrarea independentei Tarilor Romane si apararea credintei ortodoxe stramosesti prin constituirea unui front antiotoman impreuna cu popoarele din Balcani.

Politica sa externa a urmarit echilibrul fata de presiunile celor trei mari imperii: austriac, otoman si rus. El a aderat la Liga sfanta (constituita in 1684 din initiativa Papei Inocentiu al XI-lea), alcatuita din Statul Papal, Imperiul Habsburgic, Polonia, Venetia si Rusia, care dorea alungarea turcilor din Europa si realizarea unui nou echilibru politic intre puterile Europene.

Relatiile sale externe si negocierile abile i-au atras supranumele de "mesterul neantrecut al diplomatiei”. Lui i se datoreaza introducerea de noi metode in diplomatia secolului al XVIII-lea, precum corespondenta secreta si folosirea agentilor secreti in marile capitale ale continentului
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Constantin Brancoveanu
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate