Trimite referat

Stiati ca ...

Un soarece de camp consuma anual 1 kg de cereale.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Confucius

Materie: Filozofie
Accesari: 5.904
Download-uri: 738
Nota: 5.21 (2014 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Confucius
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 08 August 2008

Care s-a nascut in tara Lu in 551 i.C. si a murit in 479 i.C.
Ca membru al unei familii aristocrate Confucius a oportunitatea s-a studieze manuscrise clasice si s-a invete muzica s-a practice sport ca: pescuitul si tragerea cu arcul. Faptul ca el invata bunele maniere a unui domn ne indica declaratia: "Confucius pescuia, dar nu cu plasa; el tragea, dar nu in pasarile ce se odihneau."

Totusi, el a avut ocazia s-a invete realizari practice, care-l eluda pe aristocratul bogat: "Cand eu eram tanar, eu traiam in conditii modeste, si respectiv mi-am cultivat mult abilitatea de a face lucruri modeste. Are nevoie oare un domn s-a posede atatea abilitati? Nu." A raspuns Confucius la intrebarile unui mare oficial, care aparent avea dubii daca un om cu putine realizari putea fi o persoana profund inteleapta. Discipolul Tzu-K'ung a replicat ca Cerul i-a imputernicit maestrul, intr-atat incat el urma s-a devina intelept, cu toate ca el avea abilitati practice.

Dupa conversatia cu Confucius , ucenicul sau Lao s-a intors cu raspunsul sau oficialului: "Maestrul a spus ca eu nu am fost angajat oficial, si respectiv am obtinut abilitatea p-u arte simple. "

Este posibil ca aceste experiente l-au ajutat pe Confucius s-a dezvolte invataturi mai practice, si mai utile p-u mai multi oameni.

Totusi, doar experienta practica nu este suficienta p-u a deveni intelept; ea trebuie s-a fie manuita corect.
In ciuda reputatiei sale p-u intelepciune si abilitatilor sale practice, Confucius intalnea dificultati in gasirea unei functii favorabile in guvernamant de-a lungul vietii sale, chiar daca era ambitios p-u asa o ocazie.
El era dispus s-a lucreze oriunde, atat timp cat era moral, iar daca nu dispunea de o munca cinstita, el era fericit sa-si continue studiile.

Se pare ca el s-a preocupat cu studiile de la o varsta foarte frageda.

Reflectand asupra vietii sale cu putin timp inainte de a muri, el ne spune ca la varsta de 15 ani si-a pus inima (mintea) pe invatat. Nu este mentionat nici un profesor care s-a fi avut vreo influenta particulara asupra lui. Se crede ca el ar fi fost cel mai mult inspirat de catre anticii descrisi in clasica.

Cand unul din discipolii sai a fost intrebat de unde provin cunostintele lui Confucius, el a mentionat "Calea primilor regi Chou Wen si Wu" (1111 i.C.). Si a conclus: "De la cine intr-adevar Maestrul nostru nu a invatat? Dar in acelasi timp, ce nevoie avea el de un profesor regular "

Asa cum vom vedea, o parte a geniului Confuciusian era s-a ie orice situatie si s-a faca din ea o valoare educationala. El se straduia perseverent si di greu ca s-a invete, si anticii aveau p-u dansul o fascinare exclusiva: "Eu nu sunt singur, care s-a nascut cu cunostinte. Eu iubesc invataturile stravechi si le caut intentionat. " Nedeclarand ca stie deja, el exemplifica cautarea cunostintelor.

Atunci erau putine carti, si-n acel timp facute din bambuc, stranse cu niste sfori, dar se pare ca Confucius a executat fara neglijenta studierea clasicilor din istorie, poeziilor, ritualelor, si Oracolului schimbarii. Atit de des cita din ele, incat e posibil s-a fi invatat majoritatea sau toate din cele aproape 300 de poeme din timpurile stravechi. El ar fi trebuit s-a continue s-a le fi studiat in decursul vietii, pentru ca el ar fi dorit s-a aiba mai mult timp ca s-a invete din “ Cartea schimbarii ” (I Chin): “ Da-mi mai mult timp ca sa-mi pot dedica 50 de ani studierii Cartii schimbarii, si as putea s-a fiu liber de mari greseli.”

Despre familia lui Confucius se mentioneaza foarte rar. Istoria ne indica ca el a devenit orfan la o varsta foarte frageda, si ca fratele lui mai mare era uneori ofensiv. S-a casatorit, a avut un fiu si o fiica. A ales sot fiicei sale si de asemenea fiicei fratelui sau. Se presupune contrar conditiilor fratelui sau, obligatiile lui cadeau pe Confucius.

Dupa ce a muncit in guvern in careva functii minore, si intre rarele oportunitati de a da sfaturi politice, ce a facut Confucius?

Aparent cu marirea cunostintelor si intelepciunii el a inceput s-a atraga studenti si discipoli. El era probabil in intregime intretinut de studenti, cu toate ca el mai primea nise salarii de la guvern. El a spus ca nu va refuza niciodata s-a invete pe cineva care-i va aduce ceva, fara importanta cat de sarac. Confucius este primul profesor profesional din China.
El se uita inapoi la progresele vietii sale si o masura in termenii dezvoltarii sale interioare si nu altor functii sau realizari. “La 15 ani mintea mea era pusa pe invatat. La 30 mi s-a format caracterul. La 40 nu mai aveam perplexitati.
La 50 am stiut “ Vointa din Ceruri ”. La 60 eram la invoiala cu orice. Iar la 70 am putut sa-mi urmez dorintele inimii, insa fara a depasi principiile morale ”

La varsta de 50 ani, ar fi trebuit s-a aiba loc o schimbare radicala in viata sa. In scurt timp el a fost numit intr-...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Confucius
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate