Trimite referat

Stiati ca ...

Cele mai longevive animale din Delta Dunarii sunt broasca testoasa de uscat (Testudo graeca ibera) si broasca testoasa de apa (Emy obicularis ), care pot atinge circa 120 de ani.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Codul Deontologic al Avocatilor din U.E

Materie: Drept
Accesari: 5.040
Download-uri: 746
Nota: 5.37 (1260 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Codul Deontologic al  Avocatilor din U.E
Publicitate:

Trimis de pui fript
din 25 Martie 2008

1. PREAMBUL

1.3. Misiunea avocatului

Intr-o societate intemeiata pe respect fata de justitie, avocatul indeplineste un rol eminent. Misiunea sa nu se limiteaza doar la executarea fidela a unui mandat in cadrul legii. Intr-un Stat de drept, avocatul este indispensabil justitiei si justitiabililor si are sarcina de a apara drepturile si libertatile acestora: el este deopotriva sfatuitorul si aparatorul clientului sau.

Misiunea lui ii impune indatoriri si obligatii multiple, uneori aparent contradictorii, fata de: Client, Tribunale si celelalte autoritati in fata carora avocatul isi asista sau isi reprezinta clientul, Profesia sa in general si fiecare confrate in particular, Public, pentru care o profesie liberala si independenta, supusa respectarii normelor pe care ea si le-a impus, este un mijloc esential de aparare a drepturilor omului in fata Statului si a altor puteri.

1.2. Natura normelor deontologice

1.2.1. Normele deontologice sunt destinate sa garanteze, prin acceptarea lor liber consimtita, buna indeplinire de catre avocat a misiunii sale, recunoscuta ca fiind indispensabila pentru buna functionare a oricarei societati omenesti. Nerespectarea acestor norme de catre avocati va duce, in ultima instanta la o sanctiune disciplinara.

1.2.2. Fiecare barou are normele sale specifice, care deriva din propriile sale traditii.Ele sunt adaptate organizarii si domeniului de activitate al profesiei in respectivul Stat-membru, precum si procedurilor juridice, procedurilor administrative si legislatiei nationale. Nu este nici posibil si nici nu este de dorit ca acestea sa fie dezradacinate sau sa se incerce generalizarea unor norme care nu sunt susceptibile de a fi generalizate.Normele specifice fiecarui barou se refera totusi la aceleasi valori si releva, de cele mai multe ori, o baza comuna.

1.3. Obiectivele Codului
1.3.1. Functionarea progresiva a Uniunii Europene si a Spatiului economic european si intensificarea activitatii avocatului dincolo de frontiere, in interiorul Spatiului economic european au facut necesara, pentru binele public, definirea unor norme uniforme, aplicabile oricarui avocat din Spatiul economic european, pentru activitatea desfasurata dincolo de frontiere, indiferent care ar fi baroul din care face parte respectivul avocat. Scopul definirii unor astfel de norme este indeosebi acela de a atenua dificultatile care deriva din aplicarea unei duble deontologii, asa cum se prevede in art. 4 al Directivei 77/249, din 22 martie 1977.

1.3.2. Organizatiile reprezentative ale profesiei de avocat reunite in cadrul CCBE doresc ca normele Codului, enuntate mai jos sa fie recunoscute, din acest moment, ca fiind expresia convingerii impartasite de toate Barourile din Uniunea Europeana si din Spatiul economic european,sa fie facute aplicabile, in termenul cel mai scurt, in functie de procedurile nationale si/sau ale Spatiului economic european cu privire la activitatea de dincolo de frontiere a avocatului din Uniunea Europeana si din Spatiul economic european,sa fie luate in considerare la efectuarea oricarei revizuiri a normelor deontologice interne, in vederea armonizarii progresive a acestora din urma.

Ele doresc, printre altele, ca, in masura posibilului, normele deontologice interne sa fie interpretate si aplicate intr-o maniera conforma acelora din prezentul Cod.Atunci cand normele din prezentul Cod vor fi fost facute aplicabile in activitatea de dincolo de frontiere, avocatul va ramane supus normelor baroului din care face parte, in masura in care acestea din urma concorda cu cele ale prezentului Cod.

1.4. Domeniul de aplicare "ratione personae"

Normele de mai jos vor fi aplicate avocatilor din Uniunea Europeana si din Spatiul economic european, asa cum sunt ele definite in Directiva 77/249 din 22 martie 1977.

1.5. Domeniul de aplicare "ratione materiae"

Fara a contraveni incercarii de a realiza o armonizare progresiva a normelor deontologice aplicabile intr-un cadru unic, national, normele expuse mai jos vor fi aplicate activitatii desfasurate de avocat dincolo de frontiere, in interiorul Uniunii Europene si in Spatiul economic european. Prin activitatea de dincolo de frontiere se intelege:

(a) orice raport profesional cu un avocat dintr-un alt Stat-membru;
(b) activitatile avocatului intr-un alt Stat-membru, chiar daca avocatul nu se deplaseaza efectiv acolo.

1.6. Definitii

In normele prezentului Cod, expresiile de mai jos au urmatoarea semnificatie:
Prin "Stat-membru de provenienta" se intelege Statul-membru din care face parte Baroul caruia ii apartine avocatul.Prin "Stat-membru gazda" se intelege oricare alt Stat-membru in care avocatul desfasoara o activitate dincolo de granitele Statului sau.Prin "autoritate competenta" se intelege organizatia/organizatiile profesionala/profesionale sau autoritatile respectivului Stat-membru care au competenta de a stabili normele profesionale si/sau deontologice si ...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Codul Deontologic al  Avocatilor din U.E
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate