Trimite referat

Stiati ca ...

Regina Elisabeta a II-a a fost primul monarh britanic care si-a sarbatorit nunta de diamant.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Cetatenie

Materie: Drept
Accesari: 10.308
Download-uri: 2.385
Nota: 5.42 (1038 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Cetatenie
Publicitate:

Trimis de aurel
din 13 Aprilie 2006

Se poate ca un om sa aiba doua sau mai multe cetatenii

Definitie:Legatura juridico-politica permanenta ce exista intre stat si cetatean se numeste cetatenie.In societatea noastra se discuta pe larg problema cetateniei. La dezbaterile publice participa nu numai juristi si politicieni ci si masele largi ale populatiei. Problema care se pune este daca una si aceiasi persoana are dreptul sa detina simultan doua sau mai multe cetatenii.

Se analizeaza de asemenea avantajele de a fi cetatean al unui stat sau a altui-al R.M., al Romaniei, al unuia dintre statele Uniunii Europene de exemplu. Acest din urma statut este dorit tot de mai multi oameni, deoarece el iti da posibilitate de a circula fara vize prin Europa sau intreaga lume, de a te angaja la munca acolo unde aceasta este remunerata mai bine.

Probabil ca actualitatea problemei cetateniei se datoreaza anume acestui fapt: importanta practica pe care o capata cetatenia in conditiile unei societati democratice.Valorificarea avantajelor pe care le ofera cetatenia depinde de cunoasterea de catre posesorul acesteia drepturilor si obligatiilor pe care le implica calitatea de a fi cetatean al unui stat.

Nu orice persoana ce se afla pe teritoriul tarii este cetatean al R.M.. Populatia statului nostru consta din:
Cetateni ai Republicii Moldova-persoane care apartin satului R.M.
Cetateni straini-persoane care apartin unui stat strain.
Apatrizi- persoane care nu sint cetateni ai R.M. si nici ai unui altui stat.

Dreptul si obligatiile tuturor celor trei categorii ale populatiei sunt stabile in diferite documente interne si internationale.Doua documente importante care reglemteaza situatia in acest sens in:
Constitutia Republicii Moldova
Legea cetateniei Republicii Moldova

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate