Trimite referat

Stiati ca ...

Pana la 40 de litri economisesti daca opresti apa cand te speli pe dinti

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Ceramica

Materie: Marketing
Accesari: 29.433
Download-uri: 7.323
Nota: 2.53 (6170 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Ceramica
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 28 Iunie 2005

Introducere in studiul produselor nealimentare
Produsele nealimentare acopera nevoile de protectie biologica ale consumatorului( imbracaminte, incaltaminte),satisfac nevoi sociale, culturale, sportive, de igiena si confort ambiental, usureaza munca in gospodarie si au rol de protectie in general.

Produsele nealimentare nu isi pierd valoarea de intrebuintare imediat dupa consum, presupunand o utilizare pe perioada indelungata. Datorita acestui motiv au prevazute conditii speciale de garantie si post garantie fiind necesara asigurarea de accesorii si piese de schimb.Consumatorii apreciaza foarte mult dimensiunea estetica a produselor, indreptandu- si atentia spre produse noi, forme noi, culori si nuante moderne.

Oferta de marfuri nealimentare este practice nelimitata si provin de la un numar extreme de mare de producatori si distribuitori.In clasa marfurilor nealimentare intra: lemnul, sticla, ceramica, fibre, tesaturi textile etc.

2. Ceramica- produs industrial
Ceramica constituie o grupa importanta de marfuri care cuprinde o gama larga de produse: articole de menaj, articole decorative, obiecte ceramice sanitare, materiale de constructii de finisaj (placi ceramice), materiale de constructii (caramizi, tigle, tevi...), ceramica tehnica si altele.

Marfurile de portelan si faianta romanesti se exporta in multe tari, iar marcile de portelan romanesc sunt cunoscute si in afara granitelor.Alaturi de marfurile industriei ceramice sunt apreciate si exportate marfurile ceramice artizanale realizate pe plan local,cu valoare artistica deosebita.Produsele ceramice se obtin din materiale ceramice rezultate din arderea unor amestecuri de silicati sau oxizi.

3. Principalele tipuri de produse ceramice decorative si de menaj
Marfurile ceramice pentru articole de menaj si decorative pot fi obtinute din patru tipuri de masa ceramica: portelan, semiportelan, faianta si ceramica comuna.Portelanul este un produs ceramic fin cu structura vitrifiata de culoare alb- cenusiu sau alb- galbui si translucid. In functie de natura si proportiile materiilor prime si dupa natura fondului principal, portelanul poate fi moale sau tare.

Portelanurile moi au un continut ridicat de fondanti si se obtin la o temperature de ardere relative joasa, adica sub 1300C. Astfel glazura este mai putin dura, prezinta transluciditate, grad de alb admis mai mare. Se utilizeaza pentru articole fine de menaj si articole decorative de arta.Portelanurile tari se caracterizeaza printr-un grad de alb mai scazut, transluciditate buna, glazura dura, stabilitate termica si chimica buna.Dupa fondantul utilizat deosebim 3 tipuri de portelan: feldspatic, feldspato- calcic, magnezic.

Semiportelanul este o masa ceramica fina cu multe caracteristici intermediare intre faianta si portelan aspectul lui apropiindu-l mai mult de faianta. Se caracterizeaza prin: culoare alb- cenusiu sau gri, semivitrifiat,rezistenta mecanica mai ridicata decat faianta, se utilizeaza pentru articole de menaj folosite in industria hoteliera si in alimentatia publica la articole sanitare si tehnico- sanitare.

Faianta este o masa ceramica fina cu o structura poroasa obtinuta din materiale argiloase, cuart, calcar, felspat, dolomite. Se caracterizeaza prin:culoare alb- galbui, galbuie, porozitate mare- absorbtie mare de apa, glazura opaca, semiopaca, mata sau colorata, opacitate spre deosebire de portelan. Dupa compozitia masei ceramice distingem 2 tipuri de faianta: argiloasa si silicioasa.

Ceramica comuna este o masa obtinuta din argile comune cu un continut ridicat de oxizi de fier in amestec cu nisip si calcar. Prezinta o culoare rosie sau neagra iar structura este granuloasa. Cuprinde 3 tipuri: ceramica populara, ceramica comuna termorezistenta, majolica.Ceramica populara poate fi rosie- de traditie romana, neagra- de traditie dacica.

Ceramica comuna termorezistenta prezinta rezistenta la foc datorita continutului de compusi mineralogici. Se utilizeaza pentru vase de menaj.Majolica este dublu glazurata si se utilizeaza pentru articole decorative, teracote.

4. Principalele marfuri ceramice pentru constructii
Ceramica in constructii creste ca importanta in conditiile actuale fiind realizata din toate tipurile de masa ceramica.

Principalele subgrupe:
- marfurile ceramice pentru zidarie si invelitori: caramizi, tigle, olane;
- materiale de constructii de finisaj : placi ceramice din faianta, placi din gresie semifina si fina pentru pardoseli glazurate si neglazurate;
- obiecte sanitare: lavoare, rezervoare de spalare, bideuri, accesorii de baie (etajere , sapuniere, cuiere, port hartie), piedestale pentru lavoare etc.
- tuburi din gresie ceramica antiacida cu diferite dimensiuni pentru lucrari industriale.

5. Calitatea marfurilor ceramice
Verificarea calitatii marfurilor ceramice pentru menaj si decorative se face prin analiza organoleptica si prin analize de laborator. Analiza organoleptica se face prin identificarea tipului de masa ceramica...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Ceramica
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate