Trimite referat

Stiati ca ...

Cel mai lung fluviu din America este Amazonul. Acesta masoara 6.400 km lungime si are o suprafata de 7.050.000 de km patrati. Faptul ca are o suprafata mai mare decat Nilul creeaza confuzii, unele masuratori ale Amazonului de la izvoare sugereaza insa o mai mare lungime a acestuia.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Centrala termica de apartament - tehnologie

Materie: Diverse
Accesari: 12.941
Download-uri: 2.187
Nota: 5.23 (2229 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Centrala termica de apartament - tehnologie
Publicitate:

Trimis de Virlan Alexandra-Georgiana
din 27 Mai 2009

Centralele termice reprezinta un generator de caldura bazat pe conversia unei forme de energie (curent electric, combustibil lichid, solid sau gazos etc) in energie termica. Ele transporta un purtator de caldura, agent termic, si asigura alimentarea centralizata a unor consumatori diversi - instalatii de incalzire, de climatizare, de preparare a apei calde de consum etc.

Forma primara de energie cea mai utilizata se bazeaza pe arderea directa a carbunelui, a pacurei, a gazului metan sau lichefiat, intr-o masura mai mica, a lemnului, a deseurilor de lemn sau a utilizarii curentului electric. De asemenea, se pot folosi sursele alternative (biogaz, energie eoliana, solara etc) si, in curand, hidrogenul.

In alcatuirea unei centrale termice intra: cazanele, pompele, elementele de legatura si distributie, gospodaria de combustibili, elementele de evacuare a produselor arderii, instalatiile de automatizare.

Centralele termice destinate incalzirii cladirilor mici sunt prevazute cu un singur cazan si asigura, de regula, necesarul de caldura destinat incalzirii apei de consum. Ele poarta denumirea de microcentrale termice.

Microcentrala cuprinde in aceeasi carcasa cazanul de apa calda - cu temperatura de pana la 95 de grade C, cu circulatie fortata si cu asigurare prin vas de expansiune deschis - arzatorul, unul sau mai multe vase de expansiune, supape de siguranta, pompe, schimbatorul de caldura pentru incalzirea apei de consum si sistemul de automatizare.

Centrala termica se racordeaza la sursa de combustibil, reteaua electrica, cosul de fum si instalatia interioara a consumatorilor. Gazele de ardere, rezultate din procesul de ardere a combustibililor sunt evacuate in atmosfera pe traseul focar - canal de fum - cos....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate